saraagnesterese

Utflykt till Parma

Publicerad 2013-04-30 16:35:26 i Allmänt,

På lördagen åkte jag Frida och Hanna på en utflykt till Parma. Det ligger i regionen Emilia-Romagna så Frida kan skryta med att ha varit i 2 regioner i Italien under fyra dagar;)
Vi tog min bil dit och det tog ungefär 1,5 timma att köra dit och det gick bra. Men det regnade ganska mycket.
Vi parkerade bilen och vi var så fruktansvärt losta i början då vi inte hade en aning om var vi skulle gå. Så vi gick mot en marknad där det fanns väldigt tråkiga grejer. Vi försökte hitta till Centrum och vi var verkligen på helt fel håll (vilket vi upptäckte när vi skulle åka hem). Men tillslut kom vi fram till en katedral som vi precis hann att gå in i och ta lite kort innan de stängde. Den var jätefin! Sen efter det kom vi äntligen till centrum! Vi var jättehungriga så vi hittade en jätteliten men mysig resturang där vi beställde in parmaskinka som har varit torkad i 24 månader. Hur god som helst! Sen var inte maten vi fick så jättegod men vi behövde energi!
 
Sen gick vi och kollade lite olika byggnader och kyrkor som vi tog kort på och kollade in i. Kyrkorna här i Italien är så fina. De är målade i taken och det finns typ inte ett utrymme utan en utsmyckning, helt otroligt.
Sen hittade vi en riktig (eller en typisk) PROSCIUTTERIA där vi köpte focaccia och lufttorkad parmesansk skinka. Vi blev så glada att hitta den mysiga affären.

Sen kände vi oss klara och gick mot bilen (det var då vi insåg att om vi gått norrut typ 5 meter från parkeringshuset hade vi kommit centralt direkt. Men vi gick typ 2 timmar åt andra hållet och vimsade omkring...)

På kvällen åt jag och Frida mat och vår köpta skinka, drack rödvin och åt makroner. Jag började såklart gråta för jag ville att hon skulle stanna en vecka till:(
Sen gick vi och la oss, trötta me nöjda med en mysig dag i Parma!
 
 
 
 
Jag skulle ge en bit mat till Frida och så tappar jag den mittemellan våra tallrikar. Alltså vi skrattade i typ 5 minuter om detta!
 
 
 
 
 
 
 
 

saknar

Publicerad 2013-04-29 23:32:20 i Allmänt,

Imorgon ska jag lägga upp lite fler bilder från min och Fridas helg tillsammans:)
Jag ska även berätta om vår mysiga utflykt till Parma. Men det får bli morgondagens uppgift!
Idag har jag känt mig off. Jag saknar Frida jättemycket, det var så roligt och behövligt att hon kom. Nu vill jag verkligen komma hem. Jag har snart varit borta i åtta månader och nu börjar hemlängtan krypa sig på. Jag har inte träffat Madde en enda gång under dessa månader och jag saknar henne så mycket!
Jag saknar mamma och pappa och Anna såklart jätte mycket. Det är tufft, nu vill jag så gärna att dessa två månader som är kvar går fort.
Ikväll är det verkligen en gråtkväll då jag saknar allt och alla så det gör ont.
 

Apertivo i Naviglio

Publicerad 2013-04-27 07:43:46 i

Igår hade vi sovmorgon till typ tio och direkt åkte vi till Esselunga för att handla frukost och lunch:) så vi gick runt i affären i ca en timma... Men vi hittade allt och vi åkte hem för att käka frulle. Så klockan tolv satt vi på balkongen med varsin fruktskål och myste:)
Att bara sitta ute och prata är så mysigt, I love it!
Sen vid fyra gjorde vi lunch. Wook blev det och det var hur gott som helst!
Sen på kvällen gjorde vi oss iordning och mötte upp Hanna och drog till Milano för att äta apertivo:)
Vi hittade ett bra ställe där vi kunde sitta ute så det var nice! Vi åt och drack lite drinkar, jätte kul var det!
Det knäppaste var nog att helt plötsligt vänder det sig en man mot oss och säger "vill bara skåla med lite svenskar"! Så han började prata med oss och han var på jobbresa och han jobbar inom musik, eller med gospelkörer. Så jag sa att jag har sjungit gospel och jag frågade om han kände Alma Hedlund som var min körledare OCH DET GJORDE HAN. Hur sjukt?! Ibland är världen liten;)
Idag ska vi åka till Parma!!

Balkongmiddag med min fina Frida

Publicerad 2013-04-27 01:18:04 i

Igår var jag och hämtade Frida på flygplatsen. När jag kom ut på motorvägen var det världens längsta kö. Alla filer var fulla och jag låg i typ 20/30 km/h i en halvtimme typ. Jag kom fram 7 minuter innan Fridas plan skulle landat så det var tur!
Vi kramades, grät en skvätt och begav oss hem för att äta lite lunch:)
Sen åkte vi till Milano och hängde där i några timmar. Det var en speciell dag i Italien igår för det var då de blev fria från 2:a VK. Så ni kan tänka er hur mycket folk det var! Helt galet. Sen var det 24 grader också;)
Vi kollade i affärer, åt glass och sen åkte vi hem och lagade middag och satte oss på balkongen i solen och åt. Hur mysigt som helst! Jag är glad att få ha min fina hos mig❤

https://cdn2.cdnme.se/3323959/7-3/pic_517a922b9606ee33273f15c8.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3323959/7-3/pic_517a93a2e087c33adf258e5c.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3323959/7-3/pic_517a942a9606ee33746eaaf2.jpg" class="image">

I'm alive

Publicerad 2013-04-24 21:23:45 i Allmänt,

Oj nu har det varit taskig uppdatering igen. Det är så lätt att komma ur bloggrutinerna;) skriver man inte varje dag då blir det dessa långa pauser;)
MEN imorgon kommer min fantastiska vän FRIDA hit till mig och stannar till på söndag:D Det ska bli så himla roligt! Idag åkte familjen till Sicilien för att segla så de komer hem först på onsdag! Så himla skönt:)
 
Ikväll ska jag måla naglarna och sen ska jag försöka att vara duktig på att uppdatera resten av veckan.
Men jag mår ba och kommer stanna här i Italien till slutet på juni:)
Men jag börjar längta hem nu, jag trivs bra men det ska bli så obeskrivligt skönt att komma hem till sitt. Jag saknar Madde, vi har inte setts sen den 5 september:(
Vi hörs!
 

Motionera!!!!!!!

Publicerad 2013-04-13 09:36:07 i Allmänt,

idag ska jag börja dagen med en springtur. Det är blå himmel och soligt så det blir bra att röra på sig:) sen ska jag åka in till Milano tror jag och där ska det vara ett stort kuddkrig? Helt galet. Men nu:motion!

Kött som kött.

Publicerad 2013-04-09 17:04:11 i

HAHA jag skrattade verkligen högt när jag läste era kommentarer!! Ur-roliga verkligen:D
Idag är det skitväder, kallt och regnigt:(
Men jag och Hanna möttes idag och åkte till IKEA för att handla glödlampor och köttbullar. Glödlampa fick vi men inga köttbullar. Då insåg vi att de har ju tagit bort dem pga av hästkött........ DAI vem fan bryr sig att det är hästkött. Lägg ner. Så vi fick inga hästbullar men det blev lax istället.
Men vi hade roligt och vi åt även varsin kanelbulle!!! Så gott.
Nu pluggar jag och mår dåligt för att mitt hår är fettigt. Ska duscha ikväll.
Hejdå

Helgen

Publicerad 2013-04-08 21:52:23 i

Har försökt två gånger att lägga upp bilder från datorn men det funkar inte.. Får se om det går att ladda upp från telefonen istället!

Helgen som gått var ganska intensiv. På fredagkväll var jag själv med barnen. På lördagen åkte V & P till Ligurien för att kolla på en båt. De sa att de skulle komma hem sent på kvällen. Men det blev att de sov kvar till söndagen. Så på lördagen hade Pietro fotbollsmatch, och de vann med 1-0. Efter matchen hade de dukat upp merenda och så stod tränaren och gav ut vin till de vuxna. Haha jag stod och småskrattade för mig själv, så jävla osvenskt... (Jag tackade nej eftersom jag körde, mamma du kan vara lugn).
På kvällen kom Hanna hem till oss och vi stekte pannkakor tsm! Älskar att steka pannkakor, särskilt eftersom jag kan vända de i luften!!:)
Efter det spelade vi wii! En jättebra och mysig kväll:)

På söndagen var barnen jättejobbiga. De var fulla av jobbig-energi och lyssnade inte alls. De grät/ skrek och var så irriterande att jag ville slänga dem i en vägg typ. Nej men ni som är mödrar förstår nog vad jag menar.
Iaf, vid lunchen fick jag nog. Jag var trött, hade ont i huvudet och ville bara bort från huset. Så efter lunch gick jag och grät för jag var så arg!
Det tar på ens energi att ta hand om tre italienska ungar! Jag blev fri klockan fyra och åkte för att träffa Hanna:)
Jag är så glad att jag mött Hanna och att vi är så lika! Åh kommer sakna henne när jag slutar!!:(

Hoppas ni hade en bättre söndag än mig!
Kram på er:)

Lämnat av bästis

Publicerad 2013-04-02 11:29:07 i

Nu har jag torkat tårarna än en gång. Har lämnat av Jakob vid flygplatsen och har även fått sms där han skrev att han satt på flyget så det känns bra!
Jag ska lägga upp bilder ikväll från datorn. Men det har varit de 5 bästa dagarna under min vistelse här i Italien:) att bara få ungås med den roligaste och en av de närmaste vänner är en lyx i sig!
Även om familjen var här gick det bra, men det blir lite jobbigt ändå. Så det var synd att de behövde komma hem så tidigt men men. Det var ju inget vi kunde göra åt:)
Nu ska jag vila upp mig inför morgondagen och bara chilla!:)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela