saraagnesterese

Tjohej

Publicerad 2012-12-31 12:28:54 i Allmänt,

Idag är det nyårsafton och det ska vi fira med alkohol! haha nej bara lite...
Nej såhär ser min kväll ut:
Gäster: Frida, Jakob, Elin och Lovisa
Vart: Jakobs superfina lägenhet
Meny: Champinjonsoppa - Kött, palsternackspuré, rödvinssky och rostade grönsaker - Gino
 
Jag tror det kommer bli riktigt bra, (förutom att jag inte får fira in det nya året med Madde, är fortfarande lite avundsjuk för att ni är där uppe och firar tsm) hihi.  sen avslutar vi på hamnplan och dansar tills jag får så ont i fötterna att jag går hem. Ikväll blir det KILLER HEELS woopwoop.
 
GOTT NYTT ÅR!
 

Dec. 21, 2012

Publicerad 2012-12-21 14:51:23 i

Väskan är packad och jag är redo! Nu ska jag snart åka till flygplatsen. 23.10 står jag på svensk mark, som jag har längtat!

Hej virus!

Publicerad 2012-12-20 13:51:16 i

Har varit sjukt trött hela veckan och inatt slog det till. Fick rusa på toaletten och spy, och samma sak imorse. Usch!
Så jag lämnade barnen till skolan (vilket var jättejobbigt, känns som jag lever i en hundraårings kropp och var helt slut efter det). Sen åkte jag hem och har sovit, Valentina har proppat i mig vitaminer (6 st, haha) sen sa hon att jag bara skulle vila idag. Så godnatt!

Usch!

Publicerad 2012-12-19 12:24:16 i

Ni får fortsätta följa mitt äventyr med bilar! Jag blev upphämtad av Hanna runt halv tio och vi åkte hem till henne för att dekorera pepparkakor till italienskan imorgon. Sen ringer Valentina och säger att det finns en bil jag kan låna till imorgon att hämta. Jag tackar gudarna och vi fixar klart och beger oss till biluthyrningen. När jag öppnar dörren till bilen möts jag av instängd cigarettlukt och det finns ingen bensin. Så jag var tvungen att tanka (tänker be om pengar tbx för det) och sen ser jag att det ligger aska från en cigg. Inte fräscht men nu har jag en bil så jag kan lämna barnen.

Äntligen är bilen på lagning!!

Publicerad 2012-12-19 09:23:31 i

Nu är bilen äntligen på lagning. Får förhoppningsvis tillbaka den ikväll! Frågade om det var fel på batteriet och de sa; inte bara det... Haha man kan ju undra hur mycket fel det är;)
Men nu är den iaf i proffesionella händer:)
Nu ska jag skriva packlista!

Krångel

Publicerad 2012-12-18 21:25:14 i

Den där jävla bilen krånglar hela tiden!! Imorse gick den inte att starta så jag kunde inte köra Giulia till skolan och ingen annan var hemma. Så jag ringde Valentina som var på jobbet och hon fixade så vi kunde åka med en granne. Men pappan kom hem när vi gick ut så då skjutsade han Giulia till skolan och jag fick springa in till grannen och säga att det ordnat sig. Men då var nästa problem: jag behövde ta mig till Arese för att åka till min skola.
Tur att jag har Hanna som kom och hämtade mig så vi kunde åka till vår skola tillsammans. När vi kommer dit lite sena är dörren låst och vi får reda på att vår lärare är sjuk! Så all stress i onödan men sånt får man räkna med här;)
Men imorgon ska det komma en erfaren mekaniker som ska kolla på bilen, ska bli skönt för irritationen när bilen inte startar på morgonen, ja ni kan ju tänka er!
Nu ska jag sova, är jätte jätte trött.

SNÖ!

Publicerad 2012-12-17 12:10:54 i

Helgen har spenderats med Hanna och vi har varit på julklappsjakt i Milano. Hela lördagen var vi i centrum och köpte det vi behövde. Sen på söndagen åkte vi till Ikea och sen in till Milano för Hanna behövde lite andra saker. Så nu har jag bara småsaker kvar jag ska köpa men det tar jag nu i veckan.
Nu sitter jag på ett café och chillar tills jag ska hämta Pietro i skolan:) har pratat med mamma och pappa en stund och med Madde<3 gör lite ont i hjärtat att inte träffa Madde till jul men vi ska skypa på julafton så det blir nice!
Fyra dagar kvar nu, känns helt galet:) Men snart är jag hemma, super snart!

Dec. 12, 2012

Publicerad 2012-12-12 22:34:43 i

Nio dagar kvar nu och jag är så redo på att få komma hem. Vill träffa familjen och alla vänner!! Åh vad jag saknar dem.

St.Moritz

Publicerad 2012-12-11 13:04:26 i

Spenderade som sagt helgen i St.Moritz med familjen. Vi var där i fyra dagar och jag önskar att jag kunde bo där för alltid! Vi kom dit väldigt sent på torsdagkväll, åt middag på en resturang med en annan familj kvart i tio!! Så vi var framme runt halv tolv.
De bor väldigt centralt med gångavstånd till centrum. Och de bor i en lägenhet på fjärde våningen så utsikten var helt fantastisk! Man ser berg överallt och det var så maffigt.
På fredagen åkte Paolo och Pietro skidor en stund. Medan jag, Anna och Giulia gick en promenad så de kunde visa var allt fanns:) De var jätteduktiga och förklarade allt som var typiskt Schweizt och det var jättekul:)
När vi kom hem klädde vi julgranen (i Milano är det tradition att klä granen den 7:e för att hylla ett helgon) så jag fixade ljusslinga och glitter och granen blev skitfin!
På kvällen hyrde vi några filmer och såg Alvin och gänget:)

På lördagen innan lunch gick jag och barnen ut för att åka pulka och leka i snön. Sjukt kul:) sen var det lunch och efter lunchen gick jag, Valentina, Anna och Giulia till centrum för att fixa batterier till hennes klocka. Och då fick jag syn på Tomas Sabo berlocker (!!!) och hittade en G-klav och sa att jag ville köpa den (det var även 20% rabatt) Men Valentina sa att hon köper den och ger den som julklapp från familjen! Blev superglad:)
Sen gick vi in i Hermes (affär) och skulle kolla på en sjal till pappan i julklapp. Men den kostade 900€!!!!! En tygbit, hallåå vart har världen tagit vägen haha.
Så det blev inget med det;)
Sedan när vi kom hem blev det att bege sig ut igen för att träffa deras vänner (samma familj som vi åt middag med på torsdagkvällen) för att gå på julmarknad. Det var mysigt men kallt, så vi gick in och värmde oss med varmt vin, glögg.
Sen blev det middag och film!

På söndagen åkte jag och barnen till en simhall/spa. Det fanns en stor simbassäng, en mindre bassäng där det fanns en stor rutchkana och en utomhuspool där vattnet var jättevarmt och man hade utsikt över bergen! Vi var där i två timmar och jag bara njöt, sjukt härligt. När vi kom hem vilade jag en stund och sen åt vi tidig kvällsmat och begav oss hemåt.
Jag älskar st.Motitz och nästa gång blir det förhoppningsvis skidor också:)


5/12-2012

Publicerad 2012-12-05 12:37:54 i

Satt och tänkte häromdagen på hur konstigt det kommer kännas att komma hem till Sverige och kunna förstå vad alla säger;) Och när man går in i en affär kommer jag av ren vana säga bongiorno eller ciao! Lite tokigt:) och gå runt och säga grazie efter att ha handlat något. Det är sådana ord man använder här hela dagarna!
På fredag är det två veckor och det ska bli så jävla skönt att komma hem:)

Lång dag

Publicerad 2012-12-04 12:54:14 i

Igår var det en händelserik och jobbig dag. Ska göra historien kort så ni inte somnar;)
Efter att ha ätit lunch och Valentina åkte till jobbet var jag själv med Anna och Pietro. De var energifyllda och lyssnade inte så mycket, så jag lät dem leka en stund och sen fick jag Pietro att spela lite gitarr. Då låg boken i min bil och sa att då går vi ut och hämtar den och tar med hunden samtidigt. Det ville han inte men efter lite övertalning gick det.
Vid fyra åkte jag till skolan och hämtade Giulia och vi åkte hem, åt lite merenda (mellanmål) och så blev det lite gråt och skrik. Sen vid 17.30 lämnade jag Pietro vid musikskolan och skjutsade Giulia till hennes volleyboll. Idag var det ingen träning utan de skulle till en doktor för att fixa något. Så vi samåkte dit och under tiden vi körde försökte jag memorera vägen eftersom vi skulle köra tillbaka. Det var inte lätt när det är mörkt och jag blev lite nervös. Men sen körde vi förbi min skola så då kände jag mig lugnare:)
17.50 kom vi fram och Giulias musiklektion börjar 18.30 (kan ni känna paniken när tränaren sa att undersökningen tar 30-45 min! Och det tar 15-20 min att köra) 18.40 åkte vi från Rho och jag var skitförbannad på upplägget och att de var så sega.
Så Pietro fick vänta en halvtimme och Giulia missade halva sin lektion.. Sen skulle jag handla och duka bordet och i sista minuten hämta Giulia och kom äntligen hem!
Och efter middagen tog jag en dusch, och när jag schamponerade håret hörde jag någon skrika och insåg att pappan var fly förbannad. Vet inte vad men han hade skrikit åt barnen. Har ingen aning om vad det handlade om men han var arg iaf! Sen somnade jag som en stock. Lång måndag! Och långt inlägg;)
Hejdå!

Halmstad, Linköping, Ystad och Gotland intar Verona

Publicerad 2012-12-02 22:07:44 i Allmänt,

Sitter just nu och lyssnar på julmusik och försöker få lite julstämning såhär i 2:a advent.
Helgen har jag spenderat i Verona med Hanna, Julia och Mathilda:) Vi åkte bil tillsammans och när vi kom fram parkerade vi bilden och sen gick vi runt lite på stan för att vänta tills vi kunde checka in på vårt B&B. Så vi kom till ett torg där det var en marknad och vi gick runt och kollade där, sen fick vi syn på en tvärgata med julmarknad. Vi gick såklart dit och det var verkligen jättemysigt:) Så där hängde vi i ett par timmar, kollade, smakade på saker och bara myste runt! Helt klart min grej:)
Sen checkade vi in och var helt överraskade när vi fick syn på vårt hostel/B&B för det låg mitt i centrum och var skitfräsht. All inredning var från IKEA men det var hur mysigt som helst. Så himla nöjda var vi. (Rummet hette Shakespere)
Sen på kvällen åt vi pizza och satt ute och drack lite och tillslut träffte vi några killar som visade oss till en annan bar så där satt vi och hade så himla kul! De bjöd oss på drinkar och vi fick ägarna att ha öppet en extra halvtimme bara så vi kunde dricka upp;) Sen skildes vi åt och vi gick och la oss kl 05.00! Vi hade en så obeskrivligt rolig kväll, så himla nöjd!
Idag vaknade vi upp sent och hade en bakisfrukost. Urmysigt:)
Sen åkte vi till Gardasjön, sen hem till våra hem:)
En helt underbar helg med de bästa tjejerna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela