saraagnesterese

Pankisar <3

Publicerad 2016-11-29 11:39:16 i Allmänt,

Det finns nog ingenting som är mer irriterande än ett konstant ljud från byggarbetare när man försöker koncentrera sig på att plugga inför tentan. Går ju inte att inte lyssna på ljudet...
 
Idag hade vi ett seminarie som var sjukt oklart. Vi hade i uppgift att skriva vad som hände metaboliskt om man lever i ett U-land i 14 dagar. Sen när vi kommer dit delas vi in i två grupper och jag hamnade såklart i den grupp där vi skulle diskutera vad som händer om man lever i ett I-land.... Det hade jag ju ingen aning om då det inte var uppgiften. Hade lagt ner massa tid på att få ihop en bra sammanfattning om det andra... Sjukt drygt.
 
Sen är jag så himla trött just nu. Jag längtar tills den här första delen av kursen är slut. Det är så omfattande och så många delar att jag inte vet hur jag ska få ihop allt. Man är konstant stressad för att man känner att man inte hinner lära sig och förstå hur allt hänger ihop.
 
Häromnatten sov jag tre timmar... Kunde inte somna på kvällen för man kommer inte till ro. Så kvart över fyra såg jag på klockan sista gången och sen upp vid sju och gå till gymmet haha. Var dock inte trött den dagen konstigt nog, men igår la jag mig nio och idag är jag dödstrött. Kanske blir en kort power nap sen.
 
MEN det positiva i allt negativt är att jag äntligen köpt mjöl och socker så ikväll ska jag baka pannkakor som jag seriöst har tjatat om sen jag flyttat hit. Har på riktigt abstinens efter pannkakor så det ser jag fram emot!
Så ska baka massor och ha till matlåda! Hur lyxigt :D
 
 

Håkan i sommar !

Publicerad 2016-11-25 11:16:18 i Allmänt,

HAR FÅTT BILJETTER TILL HÅKAN HELLSTRÖM I SOMMAR!!!
Alltså jag är så himla glad just nu :D
När jag såg för en vecka sen på facebook att han skulle ha spelningar i sommar sa jag direkt till Sofie att vi måste försöka få tag på biljetter, för min högsta dröm är att få se honom live.
Så jag satt klistrad vid datorn och telefonen för att få tag på biljetter, och kom in rätt snabbt. Sen när jag kryssat i biljetter hade jag nio minuter på mig att fullfölja allt innan det stängdes ner. Blev sjukt stressad för man behövde skapa ett konto, och så fick man stå i kö och tiden gick. Jag satt seriöst och skakade i hela kroppen och pulsen var skyhög.
Sen skulle jag hitta kontokortet och sprang runt efter det och blev helt uppjagad haha! Men jag hann innan tiden gick ut. Så den 10/6 ska jag och Sofie till Stockholm och se vår älskade Håkan.
Jag grät när jag insåg att vi fick biljetter haha.
 
 

Lättnad

Publicerad 2016-11-23 19:03:15 i Allmänt,

FICK GODKÄNT PÅ TENTAN! Jag kan inte förklara hur skönt det är att jag klarade Vetenskapsteori- tentan. Det är sån lättnad för hade inte velat sätta mig och läsa på allt det där igen. Så nu fick man en liten push till nästa tenta som strax är på gång.
 
Nu är jag klar med alla labrationer och seminerier innan tentan och på fredag har jag ingenting i skolan så då kan jag sitta hela dagen och nöta in allt. Det är SÅ mycket man ska kunna. Vi har fått punkter att utgå ifrån och vi är några som har delat upp och sammanfattat alla dessa punkter och när vi satte ihop allt till ett dokument slutade det på 81 sidor haha!! Fan sjukt, vi har skrivit en bok i princip.
 
Att lära sig allt om celler, nervsystemet, sinnena, mikrobiologi, rörelseapparaten och metabolism på ca 3.5 vecka är inte att leka med. Det är så mycket och man läser och läser och man blir aldrig klar.
 
Efter tentan ska vi tjejer iaf ha glöggmys och äta pepparkakor och äntligen göra något kul istället för att sitta med näsan i en bok 24/7. Längtar!
 
 
 
 

Ny kurs, nya tag

Publicerad 2016-11-15 22:12:31 i Allmänt,

Förra veckan bestämde min dator sig för att ge upp. Jag satt hemma och kollade på vem vet mest, en söndag och helt plötsligt när jag ska vinkla ner skärmen så hakar den sig och blir halvt vit och halvt grå!
Fick panik då jag hade omtenta att plugga till och alla power points ligger ju på datorn. Tur är att jag har skrivit ner det mesta för hand plus att jag har världens bästa vänner som skickar sina anteckningar till mig! Så det gick ändå.
Men fick iaf tillbaka datorn inom en vecka vilket jag är SÅ glad för. Ville bara krama dem som jobbade på service-stället.
Blev dock 2000 kr fattigare men det får man väl leva med!
 
Nu har vi börjat en anatomikurs, och den är ta mig fan värre än vetenskapsteori. Herregud vad många ord och begrepp som jag varken kan stava eller säga.
Vi har gått igenom bakteriologi, metabolism, cellen och nervsystemet.
Det är fan helt sjukt hur allt fungerar och parerar, det är intressant men så svårt.
 
Våran kursledare som också föreläser tror att vi kan allt om cellen, citronsyrecykeln, elektrontransportkedjan och 1000 grejer till som jag aldrig hört talas om. Blir galen när dem säger att det här kan ni ju sen tidigare. Man ba nej jag har inte Einsteins hjärna eller gått naturvetenskap så lägg ner.
 
Idag fick vi odla bakterier, och det var sjukt kul. Imorgon ska vi se resultaten. Man fick ta prov på varandra i näsan med en sticka som seriöst skulle in typ 20 cm! Höll på att dö när jag fick den i näsan, det var en sjukt obehaglig upplevelse jag aldrig vill göra om igen. Sen fick man ta ett prov i munnen, samt göra tre olika tumavtryck på en odlingsplatta.
 
Nu ska jag fortsätta sammanfatta cellen, skrivit fyra sidor och det lär väl bli ca hundra sidor till!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela