saraagnesterese

Glass, film och hundvakt!

Publicerad 2013-01-30 22:08:17 i

Förra helgen var riktigt nice. På fredagskvällen åt jag och Helen pizza och drack vin, riktigt gott. På lördagen åkte familjen till Ligurien för att kolla på något sommarhus och skulle stanna fram tills på söndagen. Så jag var hemma med hunden:)
Så på lördagen åkte jag in till Milano för att träffa Olivia en stund. Vi kollade i lite affärer och åt lunch:) sen åkte jag hem till Toby och hängde hemma. Så skönt att få vara hemma själv och bara vara.
På söndagen kom Hanna hem till mig och vi såg på en film och åt glass! Jätte mysigt:) sen kom familjen hem runt sju och vi åt middag tillsammans.
Så min helg var väldigt lugn. Men det var skönt efter alla utflykter osv:)

Veckan som gått

Publicerad 2013-01-28 10:56:16 i

Förra veckan rullade på som vanligt. Hade italienska lektion i tisdags och då hade vi en tävling som gick ut på att bilda så många ord som möjligt på en viss tid. Självklart vann jag och Hanna, HAHA. Vi som typ kan minst av alla;)

På tisdagskvällen spelade Pietro fotboll och när jag hämtade han sa jag att han skulle ta på sin jacka men han ville inte. Så jag antog att den låg i hans väska.(vilket den inte gjorde upptäckte vi morgonen därpå...) fick då lite uppläxning av Valentina, då hon bl.a sa att den kostade 200€!! Men vem fan köper en jacka till en 7-åring för 2000 kr?!?
Men vi fick tag på den och det blev fröjd och frid igen:)

Torsdagens italienska var jätte tråkig. Varken Helen eller Hanna var där och vi började inte förrän 10.00 (alltså en timme efter vad vi ska) med första uppgiften. Sen var det tråkigt och drygt så när det var slut sprang jag typ ut! Haha.

Uppdatering: Födelsedag!

Publicerad 2013-01-27 13:28:11 i Allmänt,

Oj jag har varit jätte dålig på att uppdatera! Ledsen för det, men har bara inte haft lust.
Men nu vet jag istället inte vad jag ska berätta för det har hänt lite saker under veckan, haha.
Men lite kortfattat om min födelsedag som var förra veckan:
  • 17.00 åkte jag, Hanna & Julia bil till Lugano, Schweiz för att se Romeo & Giulietta baletten. Den började 20.30 och vi skulle hinna med at köpa en biljett, checka in på hotellet, byta om och äta middag. 
  • Ca 18.20 kom vi till tågstationen där vi tänkte löpa biljett, MEN då var kassan stängd och vi var tvugna att åka till teatern för att köpa. 
  • Vi irrar omkring och hittar inte teatern, tiden går och vi hittar stället tillslut. Vi får tag på en biljett och alla kom brevid varandra!
  • Åkte till hotellet, och vi var där ca 19.45 eller något. Vi gjorde oss iordning och insåg att vi inte hade tid med middag. 
  • Gick stressade ner till teatern vilket tog en stund för Julia hade högklackat, vi hittade inte vägen och det var bara KAOS. Och tiden rann iväg så fort. Men vi kom dit i sista sekund och blev lite besvikna när vi kom in i salen. Det såg väldigt B ut.
  • Baletten drog igång och de var jätte duktiga men det kändes att det här var en amatörgrupp. Eller iaf vissa som dansade, det var mer teater än dans. Men jag är glad att vi gick på den och det var vissa stunder man ba WAOW hur kan de göra så!!!??!!
  • Sen efter baletten gick vi till Mc.Donalds haha... Men med gott sällskap gör det ingenting. Vi hade det otroligt kul ändå :)
  • På hotellet fick jag ett kort av Julia och lite presenter från Hanna. Ganska mycket internt men sjukt kul. Blev jätte glad!
  • På lördagen åkte vi upp till Monte Bré där vi var förra gången men det var så dimmigt att vi inte kunde se något. Så när vi kom upp hade vi en helt fantastisk utsikt framför oss. Sjukt mäktigt!
    Vi tog massa bilder och flummade runt och det var så fint:)
  • Sen åkte vi hem. Och på kvällen gick jag och Hanna ut med Olivia och Maijo. Vi började med Apertivo och sen drog vi till en klubb som heter Alcatraz. Milanos största klubb. ;) ;)
  • Vi dansade frtam till fyra och sen hade jag och Hanna problem med att komma hem. Lång historia men jag kom hem 8.30 på söndagen!
  • Jag hade en jättebra födelsedag även om jag saknade att fira med familj och vänner där hemma:)
 
ca 6.00 på morgonen i en tom buss haha!!
 
 
Haha!!! Våra partyvänner;) (mina glasögon jag fick av Olivia och Maijo i present, ALLA ville ha dem)
 
 
 

20!!!

Publicerad 2013-01-18 09:24:05 i

Idag är det min dag!!:) fyller äntligen vuxen-åldern;) haha
Känns lite surt att inte vara hemma denna dag, MEN jag har andra härliga planer för denna helg!
Idag åker jag, Hanna och Giulia till Lugano igen för att se balett: Romeo och Giulietta. Har fått två biljetter i present av familjen:D Sen kommer vi sova över och på lördag blir det utgång med ett helt gäng!
Ser fram emot detta och tror det kommer bli superkul:)
Snart blir det skype med mamma och pappa!
<3

Fyra dagar kvar...

Publicerad 2013-01-14 10:13:49 i

... Tills jag fyller 20! Jag har inte bestämt mig riktigt för hur jag ska fira, men förhoppningsvis blir det att se ballet: Romeo&Giulietta:) den är i Schweiz så ska kolla upp priser osv. Annars blir det utgång i Milano:)
Nästa vecka ska jag ta snacket med V om att jag vill avsluta i mars. Jag är trött på att gå runt och inte trivas. Så jag får bjuda hit någon som kan komma med en tom resväska och hjälpa mig med packningen;) så känn er fria att komma hit, haha!

Lugano, Schweiz

Publicerad 2013-01-13 21:55:22 i

Igår, lördag åkte jag, Hanna och Julia till Lugano som ligger i Schweiz över dagen. Vi bilade dit och det tog ca 1 timme, inte alls långt. När vi kom dit parkerade vi bilen och gick längs sjön på en jättefin promenadslinga. Det var så mysigt att gå där längs sjön i solen, omringade av berg och bara skrattade och pratade! Lyxigt verkligen:)
Vi gick sen för att kolla upp en linbana som kunde ta oss till toppen av ett berg, men den var stängd så vi köpte lite vykort och började leta efter en resturang. Då kom ett litet problem för våra hjärnor: hur mycket franc är 1 euro? Det tog oss ca 15 min att få svar på;) 1.20 var svaret om ni också undrar!
Så vi hittade iaf en resturang och åt pizza:)
Sen tog vi bilen för att åka upp på ett berg som hette Bré. En halvtimme senare var vi uppe efter att ha kört på smala vägar med mötande trafik, skarpa kurvor och pirr i magen när man kollar ut genom fönstret. Vi var besvikna för det var jätte dimmigt så vi såg i princip ingenting, vilket var synd för den utsikten hade förmodligen varit speciell. Så 800 m över havet var vi iaf.
Sen åkte vi ner och stannade till för att ta lite kort och så bara stod vi helt tysta och kollade ut över sjön, bergen och bara tog in allt.
Tillsist köpte vi godis och åkte hem:)
En superbra dag med de bästa tjejerna<3

Motion

Publicerad 2013-01-11 15:53:12 i

Alla människor har som nyårslöfte att börja motionera osv. Tänkte följa grupptrycket och börja bli bättre på den fronten!
Så nu idag när jag är ensam hemma passade jag på att jogga lite:) 30 min blev det, riktigt skönt.
Har pratat lite med Madde idag och sen åkte jag hem till Hanna för att prata om vår lilla utflykt imorgon. Nu blir det en varm dusch!

10/1-2013

Publicerad 2013-01-10 11:53:51 i

Dagarna rullar på och snart är det helg:) då ska jag och Hanna till en stad som heter Cremona och vara där över dan. För på kvällen ska jag sitta barnvakt då föräldrarna ska på middag hos en granne. På söndag ska jag in till Milano och kolla in rean som pågår för fullt!

Idag har jag varit i skolan, det var roligt för vi gjorde roliga uppgifter. Sen flummade jag och Hanna lite:)
Har fått första läxan och ska böja 11 verb, skitenkelt men då har jag något att göra:) snart ska jag hämta Giulia och äta lunch! Ciao:)
(Bild på min text som jag skrev i princip själv på italienska)

Fikastund

Publicerad 2013-01-09 09:28:00 i

Ska snart möta upp Hanna och åka hem till henne för lite kvalitetstid. Vi ska baka kladdkaka, prata och FIKA!
Ska bli jättekul:)
See ya!

Skolstart!

Publicerad 2013-01-08 12:33:24 i

Kul att mina trogna bloggläsare fortsätter följa mig, hihi:) känns bra!
Idag blev det uppstigning 6.30, skönt att rutinerna börjar komma på plats men ändå fruktansvärt jobbigt!
Lämnade barnen vid skolan och mötte upp Helen och åkte till vår skola:) Idag gick vi igenom en uppgift, pratade om vad vi gjort på lovet (jättesvårt) och sen skulle vi skriva ner det också. Till sist gjorde vi en uppgift om artikel. Skönt att komma igång igen:)
Sen tog jag och Helen en kaffe och pratade lite.
Bra start på dagen!
Har en app på mobilen där jag kan kolla vart bl.a. Jakob, Jocke, Madde och andra befinner sig. Ganska kul:)

Back on track

Publicerad 2013-01-07 15:35:21 i

Då är jag tillbaka i Italien efter 16 dagars ledighet. Det är fortfarande lite blandade känslor över att vara tillbaka. Och idag frågade Pietro den minsta hur länge jag skulle stanna. Hoppas han menar det som en positiv fråga haha! Lät som det iaf.
Resan i sig gick bra, upp vid fem imorse och fick skjuts av finaste Jakob till flygplatsen och sen lite chill på Arlanda. Sen kom jag till Linate och det gick bra att köpa bussbiljett och hitta bussen. Så det kändes skönt. Sen ringde jag Valentina och vi fixade en mötesplats och det var kul att träffa dem igen:)
Nu ska jag packa upp:)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela