saraagnesterese

:(

Publicerad 2013-03-30 13:45:16 i

Har gråtit nu i typ en timme! Fick sms av Valentina idag och hon skrev att de kommer hem idag och stannar hemma hela veckan:( för det var något med farmoderns familjehus som ligger i Lugano i Schweiz där de i princip redan är! Det känns som om de kommer hem bara för att vi är här.
Jag får mitt första besök från Sverige av min bästa vän och vi var jätteglada att få vara för oss själva och bara ta igen allt missat. Men nu kommer de hem och vi har liksom fyra dar kvar!! Åh jag blir verkligen så ledsen.
Men jag och jakob ska åka till Como imorgon och sova kvar där. Vi vill vara för oss själva, och vi hittade ett boende väldigt billigt. Det var inte det här jag hade planerat, som sagt jag blir då himla ledsen:(

Oggi ho ricevuto un dipinto di Nonno Don!

Publicerad 2013-03-26 18:30:03 i

Idag kom nonno Don som är deras "farfar". Han är 86 år och är för himla söt:) förra veckan fick barnen varsitt påskägg, men gissa vad! Även jag fick ett:) blev jätteglad.
Idag så fick jag en liten tavla som han själv har målat! Det var verkligen en jättefin present och överraskning!
Dagens ros går definitivt till Nonno Don!

Io studio l'italiano, io ho venti-tre esercizi!!

Publicerad 2013-03-26 11:16:51 i

På onsdag kan man säga att det är min sista jobbdag för veckan. För på torsdag är barnen lediga från skolan och då kommer de åka till St. Moritz! Och klockan 18.00 hämtar jag upp Jakob:D shit vad kul det ska bli!!
Så det är en ganska chill arbetsvecka vilket är ganska skönt.
Nu pluggar jag lite italienska och sen ska jag hämta upp Anna. Idag kommer nonna (farmodern) eller hon kommer varje tisdag:) jag gillar henne, hon är mysig. Hon är en typisk italiensk dam, fina kläder, alltid smycken, läppstift och blå kajal runt ögonen. Så jävla cool, hon är 70+ liksom.
Hejsvej!

Middag i Milano

Publicerad 2013-03-23 23:48:19 i

Ikväll åkte jag in till Milano för att träffa Hanna och hennes vän Sara från Linkan för att käka middag:)
Vi åt på en mysig restaurang och åt jätte god mat! Jag åt gnocchi med musslor och zucchini:) det var jätte gott. Sen till efterrätt åt jag den godaste tiramisu ever:) så himla nöjd.
Kom hem runt 22.15 så nu ska jag sova.

Wiiiey

Publicerad 2013-03-20 21:01:50 i

JAKOB KOMMER PÅ TORSDAG KL 18.00 NER TILL MIG OCH STANNAR ÄNDA TILL TISDAG!!! Jag är så himla glad:D
Åh vi kommer ha huset för oss själva, vi ska festa, vi ska vara lite kulturella och vi ska skratta och prata!! Asså åh det kommer bli underbart:)
Jag är så sjukt taggad!!! En vecka kvar:)

20/3-2013

Publicerad 2013-03-20 09:19:11 i

Jag har nu bestämt mig för att INTE söka in till några musiklinjer i höst, utan jag kommer stanna här fram till mitten av juni. Exakt datum är inte bestämt, men jag vill åka den 15/6. Kände att det blir för krångligt att få ihop allt, plus att jag kan söka in till våren 2014 eller till höst nästa år:) i höst ska jag nog säsongsjobba i Åre med Madde! Kommer spåra haha. Men vi får se:) just nu längtar jag till sommaren, ska bli kul att jobba på slottet med Amanda och få busa med Jesper. No mercy this summer for him;)
Tre månader kvar bara:)

Besök!!

Publicerad 2013-03-19 15:28:14 i

Eventuellt kommer Jakob hit nästa torsdag och stannar till tisdag!! Han har hittat biljetter så nu ska jag bara checka med Valentina så hon vet vilka dagar! Åh jag är så taggad! Nu har man något att se fram emot:D

Mat

Publicerad 2013-03-18 21:59:45 i

Jag ser alltid fram emot middagarna här på kvällarna, för Valentina lagar verkligen jätte god mat! De har ett litet annat sätt än oss att äta på, t.ex idag. Först åt vi ris med potatis i och en sallad. Sedan åt vi fisk med en annan sallad. I Sverige eller hemma hade vi ätit riset med fisken plus sås. Så det är lite annorlunda. Men jag känner mig glad att få uppleva den typiska hemlagade risotton och alla andra goda saker:) det är verkligen en lyx.
Hanna som bor i en svensk/tysk familj äter alltid yoghurt på kvällarna. Känner vilken tur att det inte är så för mig:)
Det här blev ett matigt inlägg. Men jag gillar mat:)
Nu ska jag sova, godnatt!

Parco Sempione

Publicerad 2013-03-16 21:40:00 i Allmänt,

 
 
 
 
 
 
Vi tänkte att chokladen skulle smälta över jordgubbarna haha! Det gick inte så värst bra... Vi i ett nötskal:)
 
 
 
 
Vi hängde i Parco Sempione i 3 timmar. Vi åt donken mat, jordgubbar, choklad och torkad frukt. Det kunde inte ha blivit en bättre dag. Är supernöjd!

Pick-nick

Publicerad 2013-03-16 10:20:21 i Allmänt,

Nu är jag klar och ska snart börja köra och hämta upp Hanna i Arese. Vi ska åka till Esselunga och köpa lite pick-nick till dagen. Jordgubbar står högst upp på listan! :)
Sen tar vi metron in, äter lunch, går in på tiger, jag måste köpa en ny conceler och sen ska vi sätta oss vid Parco Sempione med mina filtar och bara mysa.
Solen skiner så brillorna är på och jag är taggad på den här dagen:D
Puss alla!

Det finns verkligen människor utan hjärnceller, helt klart.

Publicerad 2013-03-15 18:24:53 i Allmänt,

Den här fredagen har varit så himla kaos!
Jag och Hanna skulle mötas på en parkering vid mina barns skola för att åka tillsammans till italienska skolan som alla andra dagar. När hon kommer så kliver jag ut och möts av "Sara, jag har blivit rånad, vi måste åka till polisen"!
Jag sprang in till hennes bil och såg den sönderslagna bilrutan i baksätet. Kunde verkligen inte fatta vad som hänt.
För när hon skulle lämna sitt barn på dagis var hon sen och stressad så hon glömde väskan eller prioriterade inte den, så när hon kom tillbaka efter 5 minuter var den borta. Hela väskan med allt innehåll och alla hennes italienska saker var tagna.
Så vi åkte till polisen och var där i 1.5 timma och fyllde i papper osv. Jag tycker så synd om Hanna just nu! Jag är så ledsen för hennes skull och eftersom hon hade husnycklar plus nycklar till grinden måste de byta lås på ALLT. Så de måste fixa nya grindsnycklar till alla i villa området. Bara en massa krångel helt enkelt.
Jag blir så fruktansvärt arg på den person som är så jävla sinnesjukt dum i huvudet.
Men imorgon ska jag och Hanna åka till Milano, gå och kolla i en affär som heter TIGER och sen ska vi köpa lite mumsiga saker och sätta oss i en park och bara chilla. Tror vi behöver det efter denna hemska dag.
<3

Påve

Publicerad 2013-03-14 22:05:25 i

Igår var det en speciell kväll här i familjen. Den nya påven skulle träda fram inför allt folk i Vatikanstaten:) så vi pendlade mellan matbordet och tv:n för att inte missa något.
Det var en speciell känsla när påven klev ut, lite rörande men ändå spännande. Lite coolt att vara i samma land när det hände. Familjen är troende så de var väldigt glada över valet av påve. Så vi satt alla i soffan och såg ceremonin. De bad fader vår tillsammans och det var väldigt speciellt:)
Så lycka till påven, jag hejar på dig!

Planer

Publicerad 2013-03-13 09:59:28 i Allmänt,

Det àr ju pàsk om ca 2 veckor och jag àr helt chockad òver att det àr sà tidigt. Men barnen kommer ha lov fràn torsdag- tisdag tor jag att det var. Sà de kommer fòrmodligen àka till st. Moritz. Jag vil inte fòlja med utan jag vill se nàgot nytt! Jag har pratat med Jakob om att haan kanske ska komma ner hit och vi àker till Rom:)
Eller sà kanske vi stannar i Milano och han bor hos mig. Ska hòra med familjen ocksà.
Ingen har hàlsat pà mig och jag tycker det àr pà tiden att fà ner nàgon hit!
Sà jag hopas Jakob kan komma, det vore superkul:D

Vi fàr se!

En annan sorts saknad

Publicerad 2013-03-12 21:06:25 i

Är det något jag saknar förutom familj, vänner och kaffe från Sverige så är det min tvärflöjt och pianot! Att få spela av sig, sitta och klura på konstiga noter, spela på gehör eller bara klinka på pianot. Det saknar jag varje dag, jätte mycket. Varje dag kliar det i fingrarna och jag vill bara spela spela spela!! :) åh det är lite av en pina, haha!

Blöjtårta!

Publicerad 2013-03-12 15:25:05 i

En av grannarna har fått en liten bebis för någon månad sedan som heter Leonardo:) när jag var ute och gick med hunden så såg jag de komma med bebisen och han var så söt! Han hade fötts några veckor för tidigt så han kunde inte öppna ögonen men han var så liten och söt!!
Iaf, blöjtårta. Igår kom Valentina hem med en present som föreställer en tårta men som är gjord av blöjor;) haha, jag tycker det är ganska roligt. Ett kul sätt att ge bort blöjor på.
Så det ska lilla Leonardo få i present och jag tror även de ska ge honom en body från Gucci eller Louis Vuitton.. Helt stört. Ska försöka få upp en bild på tårtan:)

Skola

Publicerad 2013-03-12 10:19:26 i

I början på november startade nivå 1 i italienska (skulle egentligen ha startat i september..) och den kursen slutade jag nu i februari. Och jag har nu börjat på nivå 2:)
Jag har fått en ny lärare som heter Cristina och hon är jätte snäll och bra. MEN hon pratar så himla fort. Jag vet inte hur många gånger jag kommer på mig själv att sitta som ett frågetecken. Men jag lyckas hänga med ganska bra ändå tycker jag:) så varje måndag, torsdag OCH fredag har jag italienska i 2.5 timma!
Jag ser fram emot det och att utvecklas fort, för nivå 1 var väldigt seg.
Jag ska lägga upp fler inlägg och bli bättre på det! Håll utkik:)

Hej

Publicerad 2013-03-04 09:42:14 i

Ännu en helg har passerat och vi var i St. Moritz. Vi har firat både Anna och Paolo som fyllt år. Det var inget större festande utan vi höll det väldigt enkelt:)
På lördagen åkte vi skidor, det var jätte härligt. Vi åkte upp till den högsta toppen i världen som man kan åka skidor på, den heter "tre mila" alltså 3000. Det var ganska coolt att ha varit där och glidit omkring.
Det bodde även tre till hemma hos oss, en mamma och hennes två söner. De var jätte jobbiga! Gnällde och bråkade hela tiden.. Jag var ensam med 5 barn varje kväll och det var inte så lätt kan jag säga. De lyssnade inte och var allmänt störiga.
På lördagen kom en av Annas kompisar och Vslentina sa igår att hon tyckte jätte mycket om mig, vilket kändes kul att höra för jag tycker hon är jätte snäll också:) plus att hon är snäll och inte jobbig!
Jag fick presenter av henne och hennes familj:) en sjal och några coola vykort:)
På söndagen lekte vi i snön, åkte pulka och njöt i solen. Sen åkte vi hem:)
Idag sitter jag ute och njuter av solen och att det är varmt:) ha en bra dag!

Hurtig

Publicerad 2013-03-01 08:58:17 i

Idag fyller Paolo 44 år. Jag och Anna gjorde ett stort grattiskort igår, ska lägga upp bild på det! Vi satte det på kylskåpet så han inte kunde missa det;) vilket han inte gjorde heller..
Jag har inte köpt någon present utan istället så var vi ute och sprang imorse:)
Jag sprang utan uppehåll i ca 30-35 min!! Så nu är jag redo för dagen. Det är sol och varmt så det blir att hålla sig ute idag:)
I eftermiddag åker jag till St. Motitz:)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela