saraagnesterese

81

Publicerad 2013-02-28 16:08:26 i

Idag skulle farfar fyllt 81. Jag köpte en röd ros idag som jag satte på mitt rum för att fira honom lite:)
Grattis på födelsedagen farfar<3

På G

Publicerad 2013-02-28 09:01:42 i

Igår ringde Valentina hem för att kolla hur allt var. Jag pratade inte med henne, men hon sa till Anna att jag inte skulle boka flygbiljetter hem till Sverige. Tyckte det var lite kul för jag har inte haft en tanke på att göra det. Men i helgen ska vi prata om hur vi ska göra med allt. Jag berättade för henne att jag vill söka in till en musiklinje. Och det är provspelningar på olika datum. Men nu har jag skrivit ner allt och det ska bli skönt att prata med V och se hur vi kan göra:)
Kanske blir ett datum satt då jag kommer hem!!! :)

Onsdag 27/2-2013

Publicerad 2013-02-27 22:34:53 i

Idag har det varit en lugn dag. Jag åkte in till Milano för att köpa present till Anna och Hanna. Jag hittade en fin blus till Anna från Zara, men jag hittade inget till Hanna. Måste tänka ut något riktigt bra:)
Sen köpte jag till mig själv ett par solglasögon och en jeansjacka! Supernöjd.
Idag åt Anna lunch hos en kompis och på eftermiddagen pysslade vi lite. Hon har massa album som man kan måla i så det höll vi på med. Jätte kul faktiskt:)
Imorgon om det är fint väder blir det en power walk innan italienskan!

Kaos

Publicerad 2013-02-27 08:08:46 i

I lördags var jag och hämtade frukt och grönsaker hos en granne här i området. De beställer alltid biologiskt så därför åker man runt till olika folk och hämtar sin beställning. Familjen var i St. Moritz så jag fixade det.
När jag kom hem la jag allt på sin plats och på kvällen la jag äpplena ute på balkongen.. Det skulle jag självklart inte gjort, då jag upptäckte morgonen därpå att fem äpplen låg utspridda och halvt uppätna. Svordomarna var många och jag stod väl där och svärde åt de jäva fåglarna och mig själv att jag inte tänkte så långt i ca 33 minuter. Nej men jag städade upp, åkte till affären för att köpa nya äpplen. (V är inte hemma så jag använder upp alla de jag köpte till frukost)
Vid första affären fanns ingen parkering då fick åka till en annan. Det snöade och jag var arg. Ingen bra kombo. När jag kom hem visade det sig att jag inte hittade min iPhone. Jag letade överallt och gick ut till bilen (små halkandes i snön) och hittade den inte. Så jag gick tillbaka in och hittade den inte. Tänkte att den ramlat ur min ficka... MEN det som inte är stulet kommer tillbaka! Gissa var den låg?.. Jo i sängen gömd under mina kläder. Fällde en lyckotår:)
Äpplen på sin plats och likaså iPhonen. Min söndag var K.a.o.s :)

Sol

Publicerad 2013-02-26 21:53:29 i

Idag har jag varit ute och sprungit i en halvtimme och gått en promenad i en halvtimme. Det är sånt fint väder att man inte vill vara inomhus! Det har snöat i söndags och igår, så nu känns det som om att våren börjar smyga sig på:)
Det har varit väldigt lugna dagar nu när hälften av familjen är i St. Moritz, men det är bara skönt.
Senare ska jag berätta om min nya hat-kärlek till fåglar! Keep up the reading:)

Middag i Milano

Publicerad 2013-02-26 12:29:47 i

Fram tills på torsdag är jag hemma med Anna och pappan. De andra är i St. Moritz därför Giulia och Pietros skola är stängd pga val O.s.v:)
Så igår åt vi middag i Milano på en resturang:) vi åt sushi, så himla gott!!
Paolo har en sprillans ny Porsche så när vi åkte hem fällde han ner taket en stund och det var sjukt kul:)
Sen gick det fort på vägen hem. Snacka om att det är en leksak för killar/män!

Future

Publicerad 2013-02-24 21:49:55 i

Ikväll ska jag ta penna och papper och skriva ner vad jag vill göra i sommar/höst.
Idéer finns, ska bara få ihop det. Då passar inget bättre än ett enkelt papper och min fantastiska penna som skriver i lila! (hur fantastiskt?)

KARNEVAL

Publicerad 2013-02-23 18:06:10 i Allmänt,

 
 
 
På väg in mot Venedig!
 
 
konst på en random vägg.
 
 
 
 
På den här scenen utsåg man den bäst klädde. Vi såg inte så mycket för det var mycket folk. Sen fattade vi inte vad de sa heller.
 
 
 
 
En av mina favoriter, sjukt fin klänning!
 
 
 
 
 
Shot som vi blev bjudna på av kocken ;)
 
Gick omkring i denna fin fina mask! Jag ÄLSKAR den, så vacker och LILA!!!
 
 
 
 
Jag och Hanna åkte med bil till Venedig och stannade där lördag- söndag för att uppleva karnevalen.
Vi gick längs smala gränder och såg utklädda människor lite här var under tiden man gick. Så man stanade och tog kort hela tiden.
Jag har plockat ut några bilder men orkar inte lägga upp alla, men det var helt otroligt att se hur folk verkligen går in för det och de är så fina. Jag har kopierat den här sumeringen från Hannas FB för jag tycker hon fått med allt (plus att jag inte orkar skriva) Så kolla bilder, läs, bli avundsjuka, och ha en bra lödag puss.
 
Överraskande bra väder dagtid, galet mycket folk, mängder med masker, vindrickande, gick flera kilometer på smala gator och i små gränder, glass i kylan, “best costume contest”, pizza och pasta, turistfotograferande, chokladdoppad frukt (jordgubbar!) i solskenet, gondoler överallt, uppklädda och utklädda människor i alla åldrar, snö och åska samtidigt, åkte över 10 hållplatser för långt med bussen till hotellet (hur är det ens möjligt?!), litelite shopping, bjudna på shots och dessert av kocken på restaurangen, frossade i helfin hotellfrukost, passerade oräkneliga broar, lagom sovmorgon, svensk musik i bilen dit – disco radio på vägen hem, skratt och kaos och autogrill.
 

St. Moritz

Publicerad 2013-02-15 21:46:55 i

Igår kom vi till St. Moritz och idag har familjen varit och åkt skidor medan jag stannade kvar i huset. Tog en promenad i solen med hunden och läste lite. Ganska skönt att ha en relax-dag!
Ikväll hade vi några gäster som åt middag med oss och nu sitter jag och kollar TV med ett gäng barn.
Har fått tillgång till internet med så det är nice! :)
Imorgon blir det skidåkning för min del:D
Ha det bra alla!!

HEJ

Publicerad 2013-02-14 15:32:53 i

Förlåt än en gång för dålig uppdatering. Men jag är trött på kvällarna och orkar aldrig starta upp datan och lägga över bilder...
Men förra helgen var jag och Hanna i Venedig och jag ska berätta mer om det och lägga upp bilder på de fina kostymer de bar.
Idag åker jag med till St.Moritz och är där fram tills söndag. Så efter det blir det inlägg igen!! Ni måste ju verkligen ha dö tråkigt när ni inte har något att läsa därhemma;)
Ha en fin helg!
(SNÄLLA MAMMA, spara en semla till mig!!!!) <3

5 månader

Publicerad 2013-02-08 10:29:47 i

Nu är jag inne på den sista arbetsdagen och jag tycker det gått fort men det ska bli riktigt skönt med helg.
I veckan har jag varit i skolan och vi kommer ha prov nästa torsdag och den 28/2 ska vi skriva in oss för den andra delen av kursen som pågår till juni.
Barnens farmor var hos oss i tisdags och i onsdags kom deras mormor. Hon lagade kvällsmat, och gjorde fritelle som är en typisk kaka för karneval. De var jätte goda!
Som sagt, karneval firande har sin tid just nu och jag är jätte sugen på att åka till Venedig och kolla. Det är nog en äckligt grym upplevelse. Ska höra med min vän Hanna hur hon känner:)
Ha en fin helg alla!

Solsken

Publicerad 2013-02-04 15:16:14 i

Idag har det varit superfint väder! Efter att ha lämnat barnen vid skolan parkerade jag bilen där och så gick jag runt lite för att hitta en plats i solen att chilla vid. Gick runt med solglasögon och bra musik i lurarna och bara kände att våren verkligen är på G:D
Sen pratade jag lite med mamma, det var skönt att få höra hennes röst!:)
Sen hämtade jag Pietro, åt lunch som bestod av pasta med pesto. Och nu har Valentina, Pietro och Anna gått på en promenad med hunden. Så jag passar på att städa lite bland mina lådor:)

Saknad

Publicerad 2013-02-03 19:37:02 i Allmänt,

Förlåt för jätteful header på bloggen. Men jag vet int hur man fixar och byter bild osv. Ska fråga Jakob, han brukar vara killen med koll på sånt där.
 
Igår eftermiddag möttes jag och Hanna vid Arese för att gå på (en vad vi trodde) kurs i hur man dekorerar kakor praktiskt.  Men när vi kom dit var det tre kvinnor som stod uppe och skulle hålla i en föreläsning om hur man bakade och gjorde. Det var väl inte riktigt vad vi förväntat oss, men vi försökte lyssna och förstå vad som sades men det var svårt. Så vi satt där i en timme sen gick vi. (Tur vi satt längst bak) men det var typ som att komma och gå lite som man ville. Folk antecknade, ställde frågor och vi märkte att här hör vi inte riktigt hemma, haha. Men man måste ju alltid pröva något nytt!
 
Istället gick vi ner där det fanns olika stånd där man kunde smaka allt mellan himmel och jord. (Lite överdrivet, men typ). Sen åte vi till ESSELUNGA och köpte mat. Åkte hem och lagade tortellini och sen hade vi filmkväll med chips och dipp! Vi såg Quasimodo och 13 snart 30 och sen gick vi och la oss runt elva. Vi var jätte trötta:)
 
Idag har jag varit deppig, har haft hemlängtan och bara haft en stor saknad av allt.
 
Såhär såg jag ut när jag och Hanna åkte till Ikea.
 
ABC kursen i hur man dekorerar kakor.
 
De här kvinnorna pratade JÄTTE SNABBT, men hängde med ibland:)
 
På nedervåningen fick vi se när de faktiskt dekorerade kakorna.
 De var jätte duktiga:)
 
 
Tänkte på pappa här!! :D
 
Jag och mina nymålade naglar! Tog 25 minuter att få det klart! gaahhh. Men hur kan man leva utan nagellack?!?!
 
 
 

Frukost!

Publicerad 2013-02-02 08:28:59 i

Kan nu checka av att vara fyllechaffis i Italien;) Hanna var ute igår i Milano och så hämtade jag henne från metron imorse. Jag visste inte när hon skulle ringa så jag satte alarm från kl sex - sju. Sen ringde hon och vid halv åtta var vi hemma hos henne! Så när jag kom hem igen gjorde jag frukost samtidigt som jag lyssnade på musik och sjöng lite små falskt med min morgonröst.
Nu ska jag äta framför tv:n och sen duscha, och i eftermiddag ska jag och Hanna göra något kul:) fortsättning följer...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela