saraagnesterese

Söndag i Arese

Publicerad 2012-09-30 16:33:39 i

Vädret här i Italien är ganska spännande. Igår var det mulet och det regnade hela dagen. Nu idag sitter jag i solen med klänning och dör lite av värme;)
Idag har jag varit ute och sprungit i 30 min, min kondition bättrar sig! Haha. Sen åkte jag till mitt wi-fi place och ringde mamma och så har jag pratat med Jakob:) jag saknar honom men till jul ses vi och jag längtar efter att skratta åt våra knäppa skämt!
Jag trivs så bra nu och är redo för vecka 4 här i Italien:D

Jakten pà papperskorg

Publicerad 2012-09-30 11:10:15 i Allmänt,

Igàr var jag och Oliva pà IKEA ! Jag behòvde en papperskorg till badrummet och hon en anslagstavla. Vi dòpte vàrt mission till "jakten pà papperskorgen". Nàr vi kom dit tog vi kort pà huset och var typ òverlyckliga och taggade pà att àta kòttbullar med brunsàs! (tòntiga svenskar)
Vi gick dàr ett tag och kollade pà allt och sen runt halv ett àt vi mat, vilket givetvis var kòttbullar. Vi var sà sjukt màtta efter maten, helt galet! Sen gick vi runt lite till och hittade bàde anslagstavla och papperskorg! Vàrt uppdrag var nu avklarat och vi kànde oss nòjda sà vi gick mot bussen. Vi orkade inte vànta pà bussen sà vi gick in pà en sko/vàsk affàr och hittade converse fòr 45£(!!!!!!!!!!!!!!!) vi ska làtt dit igen. 
 
Nàr vi kom tillbaka till Cadorna gick vi till en park som var megastor och jàttefin! Tog lite bilder och gick runt men sen bòrjade det regna sà jag kòpte ett paraply (ibland àr fòrsàljare pà gatan riktigt bra). Vi gick till ett café och drack varmchoklad och sàg nàr det spòregnade ute:) 
Sen àkte vi hem!
 
Igàrkvàll skypade jag med Clara och Mikaela <3 Jag och Mickis ska tydligen àka samma bàt hem òver jul, can't wait to krama ihjàl henne:))
 
 
Happy girl!! :D
 
 

Om familjen Kauffmann

Publicerad 2012-09-28 12:22:29 i

Här kommer ett litet inlägg om familjen!
De är fem stycken och har tre barn som heter Anna (11) Giulia (9) och Pietro (7). Mamman heter Valentina och pappan Paolo. De har även en hund som heter Toby, jag är inte jätte förtjust i hundar men vi kommer väldigt bra överens:)
Sen har de en hushållerska som heter Lucia som kommer varje vardag mellan 9-13 och städar hela huset. Vilket innebär att jag inte behöver städa eller något alls;)
Familjen i övrigt är supersnälla och gör allt för att jag ska trivas. Och jag trivs verkligen även om jag saknar alla där hemma.

Förmiddagsmys

Publicerad 2012-09-27 12:01:44 i

Sitter just nu och njuter av en supergod cappucino i solen! Ska snart hämta Giulia från skolan och hem och äta lunch! Idag har jag bara gått runt i Arese och turistat lite, det är varmt idag så jag njuter i solen så länge det går:)
Tänkte skriva ett inlägg om familjen senare, kan vara kul att veta:)
(Försöker ladda upp bild men funkar inte😕)

Söndagens kaos

Publicerad 2012-09-27 11:52:37 i

Söndagen spenderade jag i Milano med Olivia! Det var riktigt kul att träffa henne och få prata med någon som vet hur det känns att vara aupair. Vi hade mycket gemensamt, så jag känner att jag trivs mycket bättre nu:)
Det fanns äckligt bra shopping så jag ska kanske dit i helgen igen och så ska vi gå ut på några barer längs en kanal:)
MEN det fanns en nackdel med söndagen och det var att kära på en fucking motorväg som jag skulle undvika!! Jag hade dubbelkollat med familjen och de sa att jag inte behövde köra via motorväg för att komma till metro (tunnelbanan). Men gps:en sa typ KÖR MOTORVÄG. Kan tillägga att jag aldrig kört på motorväg så att första gången blir i Italien helt själv var inte deg roligaste. Och vägen hem var ännu värre, jag kom verkligen aldrig hem! Så jag stannade, grät tsunamis och ville bara att alla vägar skulle vara som på Gotland. Men jag kom hem tillslut!

(Det här är ett gammalt inlägg jag aldrig hann publicera)

The first night out in Milano!

Publicerad 2012-09-22 22:07:41 i Allmänt,

Igàr àkte jag in till Milano fòr att tràffa Olivia:) Jag gick runt i nàgra affàrer och kòpte ett par ballerinaskor, en plànbok och laddade mitt sim-kort till min nya mobil!
Sen mòtte jag upp henne och vi gick till hennes "barns" basketlektion sen gick vi hem fòr att gòra oss iordning fòr vàr fòrsta utekvàll! Carlo (en slàkting till familjen) kànner Olivia sà vi fòljde med honom till nàgra av hans franska vànner och hade hemmafest ett bra tag. Sen vid tvà drog vi till en klubb och dansade! Sjukt kul :D Kom hem vid 4.30 och sen sov jag kvar dàr:)
Idag àt vi frukost pà California Bakery, vàldigt typiskt att besòka i Milano. Sà vi àt oss proppmàtta och sen gick vi till ett stàlle dàr det var en stor marknad. Jag kòpte en sjal och schamp fòr 50 kr! (KAP, yes I KNOW) Sen gick vi till en park och tog bilder som blev knasiga men fett kul. 
Sen àkte jag hem och imorgon har jag inga planer men fàr se vad som hànder. 

:))
 

Helg!

Publicerad 2012-09-16 11:07:26 i Allmänt,

Jag har alltid helgerna fria, sà igàr tog jag sovmorgon och sen var jag hemma och fixade lunch och bara chillade. Vid tre sà gick jag och barnen till en musikskola fòr det var "open day" sà om man var intresserad av att bòrja speòa nàgot instrument kunde man komma dit och lyssna eller om man ville spela. Sà jag gick till tvàrflòjtsgruppen och spelade en làt med nàgra andra, det var kul:)
 
Igàr pratade jag med Madde en stund, vilket var superskònt! Jag bòrjade gràta som vanligt haha.. Men jag saknar henne sà mycket<3
 
Idag vid 14 ska jag till Milano och tràffa Olivia, ser verkligen fram mot detta. Kanske blir lite shopping ocksà!!
 
Anna har du skype? Skicka din skype isf:))
 
 

RHO

Publicerad 2012-09-14 11:57:42 i Allmänt,

Igàr hade jag en ledig eftermiddag och dà fòreslog mamman att jag kunde àka till Rho och shoppa. Jag tànkte: Gud vad bra att se lite nytt och handla nàgot:)
Sà jag fick en GPS och jag kom fram. Kan sàga att det àr jàvligt làskigt att kòra hàr ibland fòr jag àr inte van med sà mycket trafik och att allt gàr sà snabbt!
Sen gick jag runt och letade efter shoppinggatan "Via Madonna" dàr alla affàrer skulle ligga. Typ allt var stàngt, jag gick upp och ner làngs gatan och hittade INGEN ordentlig klàdaffàr. Jag blev sjukt besviken.. haha
 
Pà vàgen hem kom inte jag och GPS:en òverens sà jag svàngde inte dà den sa det, och allt blev KAOS! Bilar tutade och jag bara kòrde! Men kom fram vàlbehàllen tillslut.
Pà kvàllen kom deras grannar Marco (17) och hans pappa, det var skoj fòr de kunde bra engelska:)
 
Nu ska jag hàmta barnen fràn skolan och làna en italiensk bok fòr att bòrja làra mig spràket ordentligt!
CIAO!
 

ITALIEN

Publicerad 2012-09-12 10:33:24 i Allmänt,

Hej alla som làser min blogg;)
Jag har nu varit i Italien i en vecka och det har varit blandade kànslor. Jag bor i ett jàttefint omràde och har ca 29 grader varje dag! Familjen har 3 barn och de àr snàlla, men de bràkar vàldigt ofta vilket jag tycker àr jobbigt fòr de slàss och bòrjar gràta. Men jag lòser det sà gott jag kan.
Vi har spenderat helgen hos deras farmor pà landet och dàr hade vi en fest pà lòrdagen och det var mysigt!
Men igàr bròt jag ihop fòr jag saknade allt! Jag kànner mig lite obekvàm fòr jag vet inte vad som finns att gòra, och jag har inga vànner (àn sà lànge) och ja det àr lite tufft i bòrjan.
 
Men idag har barnen bòrjat skolan och igàr fick jag hem en làne flòjt och pà fredag ska jag eventuellt tràffa en svensk tjej i Milano:)
Jag ska googla lite om vad man kan gòra hàr och bòrja utforska. I oktober bòrjar min skola sà det ska bli kul att tràffa nya kompisar!
 
Ciao!

Love ya!

Publicerad 2012-09-05 16:46:15 i

Nu sitter jag på Arlanda och har jättetråkigt! Lång väntan är det, planet går inte förrän 18.05..
Madde och Jakob åkte med mig upp och jag började redan gråta på båten, sen när jag skulle säga hejdå till dem började jag såklart gråta igen! Haha. Men jag kommer sakna dem två så otroligt mkt. Vi har ju alltid varit! <3
Nu vill jag bara komma fram och se min nya "familj & hem" :)

Il colosseo!

Publicerad 2012-09-02 20:52:00 i Allmänt,

 
På onsdag bär det av till landet med denna byggnad! Jag är så taggad, allt verkar så bra med familjen och nu vill jag bara dit och lära mig språket och ha kul!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela