saraagnesterese

Musikhjälpen <3

Publicerad 2016-12-18 23:34:29 i Allmänt,

Idag var det sista dagen som musikhjälpen var i örebro, och jag, malin och sofia gick dit för att se Veronica Maggio uppträda och se utsläppet av programledarna.
Det var så sjukt fint allting. Det var fint att det samlats människor som fyllde Örebros torg och stod upp för att barn i krig har rätt att gå i skolan. Folk vill ju göra skillnad, och jag tycker det är så jävla häftigt att det samlats in 49 miljoner av helt vanliga människor.
 
Det var mäktigt för när de skulle avtacka en utav programledaren så gjorde hela publiken ett hjärta med händerna i luften och jag får rysningar av tanken. Man glömmer bort att det faktiskt finns godhjärtade människor men ikväll kunde man verkligen känna det när man stod på torget och det kanske låter kliché men så är det.
 
Är seriöst rädd för mänskligheten. Är rädd för människor med makt. Är rädd för att jag aldrig kommer förstå hur förjävligt det är för människor på platser runt om i världen.
 
Men heja musikhjälpen som förmodligen öppnat upp fler ögon än bara mina under den här veckan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#mh16

Publicerad 2016-12-15 10:22:31 i Allmänt,

Vi som går ssk-programmet är med i en sektion som heter Serum, och de hade anordnat ett evenemang till musikhjälpen där vi skulle dansa vår dans som serum är "kända" för. Det är en dans tilll Rednex Cotton eye joe.
Så vi samlades ett gäng på torget och körde den dansen framför glasburen och det var sjukt kul! Så 23.30 stod vi där på torget och dansade loss, verkligen mysigt :)
 
Gå in på svtplay och kolla vetja, det var rätt maffigt tycker jag själv ;)
 
Idag ska jag äntligen få min tvättställning lagad efter över en månads väntan!
Och nu har jag gjort klart alla seminarier innan jul och har bara föreläsningar kvar, så det ska bli skönt. Behöver hem och sova. Har försovit mig två dagar i rad nu (men ändå hunnit preciis i tid, tur jag bor nära). Kan inte komma till ro på kvällarna för man ligger och tänker på allt man ska hinna lära sig.
Vill bara kunna få sova utan att ha alarm och få sova ut ordentligt.
Det är dock en fördel med att ha en lång hemresa, kan sova på tåg, buss och på båten ;)
 
 
 
 

EKG-labb

Publicerad 2016-12-13 13:05:09 i Allmänt,

Kom precis hem från skolan och labrationen vi gjorde.
Det var riktigt kul att få göra något praktiskt som att ta blodtryck och EKG. Men det var rätt svårt, man tycker det ser så lätt ut men det är ändå klurigt att få dit manchetten och sen att inte släppa ut för mycket luft på en gång och sen höra allting.
 
EKG var lite obekvämt faktiskt, det är ju inte lätt att hitta det fjärde revbenet och sätta dit elektroderna. Särskilt som tjej då vi har en behå som är ivägen men det gick bra ändå. Man kände sig lite utsatt att ligga där och så ska de andra känna och hitta rätt ställen. Men då vet man hur det känns för patienterna, så det är nyttigt.
Mitt EKG såg bra ut så det var ju skönt!
 
Idag blir det plugg hela dagen som vanligt!
 
 

Nio dagar kvar!

Publicerad 2016-12-12 21:30:36 i Allmänt,

I lördags var planerna att gå ut. Men jag och en till kompis fick avsluta kvällen tidigare då vi hade fått i oss lite för mycket. Skittråkigt eftersom jag hade sett fram emot detta så mycket. Men men, sånt som kan hända.
Ska göra ett nytt försök på fredag då det är sista kvällen kåren har öppet och då ska jag nog gå med Clara:)
 
Igår mötte jag upp Clara och så cyklade vi ner till stan för att gå på Myrorna. Blev helt kär, älskar second hand och jag köpte 2 tröjor, en tomte (behöver ha lite julstämning) och en kruka att ha en julstjärna i. Men jag kom på att jag åker hem om nio dagar så det kanske är onödigt att köpa en blomma nu haha....
Sen var vi och såg på hennes kompis volleybollmatch. Så mysigt!
Det värsta var att igår snöade det HELA dagen och det var inte kul att cykla i slask med smala däck. Fyfan och kallt var det. Men vi kämpade oss igenom det.
 
Imorgon ska jag till skolan och ha labb, vi ska lära oss ta blodtryck och göra EKG. Ska bli spännande.
 
 
 
 
 

Tenta & adventsmys

Publicerad 2016-12-06 10:25:26 i Allmänt,

Nu är del 1 av anatomitentan avklarad!
Det var så skönt att ha tentan på morgonen 8.15 för man vaknade pigg och klar i huvudet och man hann inte att bli så nervös. De tentor vi haft innan har varit 14.15 på dagen och då hinner man gå och bli nervös och man sitter och försöker plugga in det sista och sen blir man sjukt trött istället.
 
Provet kändes helt okej, jag svarade på allt men sen om man svarat rätt återstår att se! Är bara glad att jag kunde svara på allt med tanke på hur mycket man skulle kunna.
 
Efter tentan åkte mitt tjejcrew till Matilda och bakade pepparkakor och nån kolabrownie. Sen drack vi glögg, julmust och åt skumtomtar! Det var så mysigt att bara göra nåt ihop och vi försökte att INTE prata om tentan men vi kom alltid in på den ändå... brist på samtalsämne haha!
 
Idag ska vi ses igen och gå lite på stan. Jag behöver köpa smink och någon julklapp :)
 
 
När alla ska ta instagram/snapchat bilder haha!!!
 
 

Dagens drama

Publicerad 2016-12-02 15:25:13 i Allmänt,

Idag hände en sån där sak som bara händer mig...
Jag och Sofie hade varit på gymmet och sen gick vi in på coop och köpte mat men särskilt varsin stor godispåse inför helgens tentaplugg. Sen när vi skulle cykla hem så fick inte min tygkasse plats i cykelkorgen så la den på pakethållaren.
Vad händer, jo när jag kommer hem så ligger det ingen tygpåse där! Fick PANIK då min plånbok låg däri. Och jag behöver mitt leg för att skriva tentan och jag tappade bort både körkort och bankkort förra vintern... Så sprang in med trötta ben och lämnade matkassen och började cykla tillbaka och leta efter den.
Hittade den tillslut en bit från friskis och låg lite fint i kanten av cykelbanan med ALLT kvar i.
Haha orkar inte när sånt här händer. Ska aldrig mer lägga något på min pakethållare, sjukt opålitlig.
 
Dagens drama.

Klarade det!

Publicerad 2016-12-01 15:19:33 i Allmänt,

Fick besked idag om omtentan, och jag klarade den preciiis på 23 poäng!
Är så lättad, poängen spelar ingen roll är bara så glad att jag klarade den för jag hade inte pallat att göra en omtenta till!
 
Så nu är det bara att ge det sista inför måndagens tenta som blir den sista innan jul!
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela