saraagnesterese

Dagen innan första tentan!!!

Publicerad 2016-09-29 10:13:23 i Allmänt,

Idag är det sista dagen innan tentan! Man börjar bli lite nervös för hur det ska gå. Det svåra är att vi har så många olika typer av frågor som man ska memorera alla svar på och det är inte lite man ska kunna...
Men nu har jag gjort mitt bästa och så får det bli som det blir.
 
Imorse var jag och Sofie på gymmet en timma så nu har man fått lite energi inför pluggandet. Vi har blivit duktiga på att gå dit ofta och det är jätteskönt!

På lördag har vi FINSITTNING, jäääääääj!!! :D
Jag är så taggad. Tentan är gjord, kurs 1 är klar, få klä upp sig, dricka massa gott, hänga med de bästa människorna, ha kul och dansa hela natten! Kan dock finnas en risk att jag somnar för det har inte blivit många timmars sömn den här veckan haha ;)

På söndag ska vi ha bakisdag med tjejerna, äta godis och kolla på "Känn ingen sorg för mig Göteborg". Det kommer bli en bra helg, behöver det!
 
 
 

Plugg-bubbla

Publicerad 2016-09-24 12:28:22 i Allmänt,

Mina dagar numera spenderar jag på en hård oskön stol vid ett skrivbord fullt av post-it lappar, böcker och kaffe. På fredag har vi vår första salstenta och jag är faktiskt inte alls nervös över den. Jag har mycket kvar att plugga på, och komma ihåg. Är ganska tankspridd som person och det är inte så lätt att memorera alla ord och begrepp, men det ska nog gå bra ändå ;)
 
Nu har jag och en kompis i min klass börjat komma igång med träningen vilket känns jätteskönt! Nu har jag köpt ett månadskort på friskis, vilket inte var billigt så därför MÅSTE jag iväg så jag inte kastar 400 spänn i Östersjön liksom. Men vi var iväg igår och körde lite löpning och mage, och imorgon ska vi på ett IW- pass. Det är typ ett crosstrainerpass om jag inte förstått det helt fel. Men det ska bli superkul!
 
I början på veckan hade jag två dagars fältstudie där man går med och ser hur en sjuksköterska arbetar. Jag var på rättspsykiatrin. Det var spännande att se hur det var, för man har ju sina fördomar. Men vi fick typ inte göra någonting alls så jag var rätt besviken.
Men när vi gick en rundvandring så visade dem ett "akutrum" där det längsta intaget var 6 månader(!) Man ligger då fastspänd på en brits och det var så att man fick gåshud när man fick reda på det. Sjukt hur man kan må så psykist dåligt.

Nu ska jag gå in i min plugg-bubbla igen och ikväll ska jag hem till Sofie och dricka vin, äta frukt och gå igenom tentafrågor! Allt blir roligare och förhoppningsvis lättare med ett glas vin :D

Såhär fint ser det inte ut nu ;) Fake it till you make it !

En update från Örebro

Publicerad 2016-09-21 19:47:12 i Allmänt,

Idag har jag varit en månad i Örebro, det känns som jag varit här mycket längre . Har hittat ett grymt gäng fina tjejer somälskar att partaja lika mycket som jag hehe... Nej men dem lärde jag känna första dagen och vi klickade direkt och har hängt ihop hela tiden, superkul!
 
Vi har haft introduktion nu som pågått i tre veckor, och nu är det bara finsittning kvar som är den 1:a oktober. Ser verkligen fram emot den, dagen innan har vi gjort våran första tenta och då kan man festa med gott samvete.
Men introduktionens fester har ju varit grymma, vi har haft såå kul och lärt känna massa sköna människor!
De fester som jag har varit på är bl.a
- Färgfest/skumparty
- Togafest
- Fullmoonparty
- Collegefest
- Kårfest
 
Skolan i sig är jävligt svår! Asså guuud jag hade ingen aning om hur mycket administrativt en sjuksköterska håller på med (beroende på vart) men jag är fortfarande tveksam till det här. Det går tankar i huvudet hela tiden. Jag kanske inte är redo trots allt, men sånt kan man ju aldrig veta förrän man testat på.
Men jag kämpar på med att förstå alla jävla komplicerade ord, asså WHY måste man komplicera orden så jävla mycket. Jag lackar sönder på det. Jag kömpar med litteraturen, referenser, förstå, tänka ja U name it.
 
Vill inte lämna Örebro för jag har fått så himla bra kompisar här och jag älskar staden. Men får se hur jag gör!
 
Här är bilder från färgfesten! Våran färg är gul om ni inte förstod det;)
Men se SKILLNADEN på skorna före och efter festen. Jag var så skitig när jag kom hem. Det var ett tält med skumkanoner och det låg skum till knäna när man gick in dit, och skum med gräs blir skitigt. Men SÅ kul!
 
 
 
Snyggaste togagirlsen!
 
 
 
Det var sån konstig känsla att festa med housemusik i toga... Men så roligt!
 
Malin & Jag! Vi hade "after school" på torsdagkvällen och vi skulle bara dit och ta det lugnt och dricka ett glas och sen gå hem tidigt. Men det blev musikquiz och lite mer vin... Men en sån spontan och kul kväll!
 
Man kan ju önska att livet vore såhär kul varje dag, men man kan inte få allt här i livet;)
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela