saraagnesterese

Fina församling

Publicerad 2012-11-30 12:37:26 i

För drygt en månad sedan skickade jag ett brev till Hemse missionskyrka för att säga hej och berätta att jag saknar dem! Kan sakna lördagkvällarna då man ses på bynight och träffar alla, dricker kaffe och sen andakt, åh!
Sen saknar jag söndagsgudstjänsterna då man kan hitta kim, Viktor G, Anton G och Andreas i bänkarna och höra dem sjunga falskt i psalmerna, haha.
Fick svar från Gunder och Inga-Maj häromdagen och det var fint skrivet. Jag blev så glad. Längtar att få åka hem och träffa dem igen:)

Inside information

Publicerad 2012-11-30 10:20:49 i

Städerskan i detta hus heter Lucia och har enligt mig varit lite av en bitch. Men igår fick jag förklarat för mig att hon kommer från Ukraina men flyttade till Italien för fyra år sedan för att få pengar. Tydligen får man inte pengar när man jobbar i Ukraina, hängde inte riktigt med där när Valentina förklarade. Hur som helst hennes familj bor i Ukraina och hon är här själv. Idag sa hon till mig, jag är trött, verkligen jättetrött. Å jag ville bara ge henne en stor kram. Äntligen visade hon lite känslor;) så nu tycker jag bättre om henne! Dagens insideinformation.

:)

Publicerad 2012-11-30 09:04:26 i

Igår hade jag italienska lektion och när vi kom dit vid nio hade inte vår lärare kommit så vi väntade. Efter 25 minuter sa en annan lärare att hon var sjuk så vi fick hoppa in i steg 2 gruppen som är på en lite högre nivå. Vi var ca 25 pers och fick dela bänkar.. Vi gick igenom prepositioner vilket var ganska svårt eftersom läraren bara förklarar på italienska (såklart) men jag hängde med och förstod lite ändå:)
Men det var en tung lektion med mycket nytt!

Imorgon åker jag och tjejerna till Verona över helgen och det ska bli riktigt kul:) nästa vecka ska jag till st.moritz och veckan efter det blir det tjejkväll/utgång för att säga hejdå till Matilda:/ sen veckan efter det åker jag hem:D

28/11-2012

Publicerad 2012-11-28 09:34:08 i

Då är boende bokat inför min, Hannas, Matildas och Julias tripp till Verona i helgen:) ska bli sjukt kul att åka dit igen och jag tror vi kommer få riktigt kul:D
Idag regnar det igen så jag sitter hemma, har druckit te och ska bara mysa tills det är dags att hämta Pietro och Anna. Jag är så epic för jag har alla julklappsidéer klara! Nu ska de bara köpas/fixas:D

Capisco un poco di lingua italiano!

Publicerad 2012-11-27 22:04:43 i Allmänt,

Mitt humör går verkligen upp och ner hela tiden! Idag pratade jag en stund med mamma och jag kunde inte låta bli att gråta, som vanligt haha. Men nu är det mindre än en månad kvar tills jag står på svensk mark och jag kan inte förklara den känslan:)
Idag har det iaf regnat hela dagen, har trampat i en vattenpöl två gånger;) Jag har också varit på min italienska lektion. Vi har gått igenom verbet "avere" som betyder att ha, och negationer. Jag tyckte det var enkelt eftersom det var ett av de första sakerna vi lärde oss med Diego;) Men aja repetion är alltid bra som sagt.
Hämtade sedan ut en tysk grammatikbok till tjejerna och åkte hem. Pratade en stund med Jakob också:)

Idag var nonna Kika här och hon är så mysig, vi kollade i en konstbok och hon förklarade på italienska för mig vad bilderna betydde osv. Jag förstod nästan allt vilket känns coolt;) Men det svåra är att formulera sig och bilda rätt gramatiska meningar. Men jag försöker även om det tar typ en halvtimme att säga en mening på 5 ord:)
 
Nu ska jag sova:)
Godnatt alla, och tack för alla fina komentarer! Ska lägga upp lite bilder snart också.
Kram på er <3

Hey ya

Publicerad 2012-11-26 09:05:54 i

Okej jag har verkligen tänkt över mitt beslut och jag STANNAR KVAR! Jag har insett att jag inte kommer få den här chansen igen och nu börjar även italienskan blomma:) Jag har träffat nya underbara vänner och jag har det bra här! Men jag ska fortfarande hem i April och söka till musikskolan!

Förmiddag i Milano!

Publicerad 2012-11-21 13:45:10 i

Idag på f.m åkte jag och Helen in till Milano för att träffa några andra au pairer. De kom från England, Syd Amerika, Tyskland och Polen:) Vi satt på ett café och pratade ett tag sen mötte vi upp Olivia och gick för att köpa en smörgås och satt i solen en stund! Sen åkte vi tunnelbanan hem och nu väntar jag på att Anna ska sluta skolan sen blir det hem till la casa!
Idag är det 1 månad. Helt galet sen är mitt äventyr slut!

SUNSHINE

Publicerad 2012-11-20 12:33:10 i

Alltså det är den 20 november och jag sitter och steker i solen!! Hur härligt?!?
Jag kan inte tänka mig hur kallt det är i Sverige, haha:)
Jag ska försöka lägga upp bilder från helgen ikväll. Jag gjorde så himla mycket och måste gå igenom bilder osv. Det tar sin tid:)

Idag har jag varit i skolan. Vi gick igenom siffror vilket jag kunde sen innan men det är alltid bra med repetition! Läraren pratar bara italienska och även ganska snabbt. Men jag känner att jag hänger med så det är kul:)
Idag är det inget särskilt som händer, bara en vanlig tisdag. Imorgon är det bara en månad tills jag åker hem:D

Ändrade planer!

Publicerad 2012-11-16 23:41:07 i Allmänt,

Det blev ändrade planer för helgen. Olivia smsade mig och frågade om jag vill med ut ikväll och om jag ville med till Verona imorgon. Jag sa ja så dit åker jag imorgon klockan 8.00!
Och på söndag ska jag åka på en dagsutflykt med Hanna, Matilda och Julia. Det ser jag fram emot:)
 
Idag träffade jag Hanna n stund och jag är glad att vi kommer så bra överrens! Vi gick in i en sportaffär där vi gick runt och kollade i typ en timme och pratade en masssa:) Jag hittade ett par vantar, en mössa och ett pannband! Sjukt skönt. Är jättenöjd:)
 
Lägger förhoppningsvis upp bilder imorgon från Verona!
 
 

Guld värt

Publicerad 2012-11-16 11:13:02 i

Igår pratade jag med Frida en stund och hjälp vad kul det var. Vi har inte pratat så mycket sen jag åkte så det var verkligen guld värt att få prata med henne:) Jag skrattade så tårarna nästan ran, haha! Åh hon gjorde min dag verkligen!

Idag pratade jag en stund med bästis och vi har inte heller pratat på länge för vi ringer alltid om varandra;) Men det var mysigt, som vanligt:) jag ska bättra mig med jobbsökandet och försöka hitta något i Åre så jag kan åka upp dit och hänga med sköna vänner:D

I helgen åker jag till St.Moritz med familjen så det ska bli mysigt:)
Ha en fin helg:)

Förra veckan

Publicerad 2012-11-12 22:14:17 i Allmänt,


Jag och Toby på promenix! 
 
Hösten här är bara helt underbar:)


 

Nu är vinterdäcken på!
 
 
 

Lördagens äventyr

Publicerad 2012-11-12 10:09:53 i

Jag hade så himla kul i lördags! Jag och Helen åkte in till Milano för att träffa Olivia & Maijo. Så vi gick till apertivo och åt god buffemat och drack goda drinkar:) Där mötte vi en svensk person som jag pratade lite med, ganska konstigt när man stöter på andra svenskar;) Sen kom det ett gäng på 20 pers som var utklädda och högljudda som tusan! De började prata med oss och var helt galna.
Sen drog vi till Alcatraz en klubb och där var det mycket folk och jättebilligt inträde, 5€! Där var vi till 3 för jag kände att jag behövde gå hem hehe.. Nej men vi dansade, tog kort och hade skitkul:))
Vi hade lite problem med att komma hem därför tunnelbanan stänger vid midnatt och öppnar inte igen förtän 6.00 så vi försökte få tag på en nattbuss och frågade folk och de visste inte heller.. Haha helt galet! Sen fick vi iaf skjuts till Milano Centrale och där mötte vi två poliser som vi pratade en stund med, sjukt trevliga! Sen fick vi tag på en buss och kom tillslut till Molino Dorino och därifrån tog vi en taxi till Rho där min bil var! Taxin kostade 21€ men vi hade bara 15 så han var snäll. Tillslut kom vi hem och då var klockan 6.00. Vi sov hela nästa dag!
Fett kul helg:D

Finally helg!!

Publicerad 2012-11-10 12:29:12 i

Sorry för dålig bilduppdatering men jag ska fixa det:) idag blir det lunch med Helen och sen ska jag in till Milano för att träffa Olivia och Maijo sen ska vi festa!!
Har inte sett Olivia på 2 veckor (O.M.G)
Så det ska bli kul:D
Ha en fin helg ni därhemma!

Höst i Italien

Publicerad 2012-11-08 12:26:03 i

Hösten är så himla fin här i Italien. Nu är alla träd fulla av brandgula, röda, gula och oranga färger. Sjukt fint! (men gud, hur skriver man orange i plural?)
Idag har jag och Hanna fikat en stund och pratat. Skönt att vi båda fick prata av oss:)
Imorgon om jag kan så ska vi se på bio efter lunch och jag hoppas jag kan få ledigt, ska kolla idag:)
Och imorgon ska vi ut på en klubb som stänger fyra och dansa all night long!! Wii

I did it

Publicerad 2012-11-07 17:08:45 i

Idag berättade jag för Valentina att jag ville avsluta till jul. Hon tog det jättebra och vi pratade länge om det. Jag är så otroligt lättad just nu och är mer än redo att komma hem och börja på ruta ett igen!
Hon sa att jag skulle vänta en vecka och tänka på alla positiva saker omkring mig och se om jag ändrar mig. Hon sa att det inte var något problem att hitta en ny och att jag skulle få vara med och välja:) familjen är jättesnäll men jag känner att vara aupair är inte min grej, jag har andra planer. Åh jag är så stolt att jag äntligen fick det sagt:)
I'm on my way home now:D

Jakten på korv

Publicerad 2012-11-07 12:30:43 i

Igår gick jag till Conad (mataffär) för att köpa lite saker till kvällsmaten, bl.a.korv.
Jag hade namnet uppskrivet och allt. Kassan hade lång kö och klockan gick, när jag kom hem visade det sig att jag köpt fel korv så jag fick gå (rättare sagt springa) tbx, för jag skulle hämta Pietro på fotbollen också. När jag kommer dit helt anfådd hittar jag rätt. När jag kommer till kassan är det lång kö och de är så sega!!! När det är min tur blir det massa krångel för jag vill lämna tillbaka korven som var fel och han i kassan vet inte hur han ska göra och frågar om jag kan prata spanska. SONO SVEDESE (jag är svensk) säger jag och blir irriterad för de inte kan sitt jobb. Tillslut efter 15 min får jag betala och springer hem, lämnar korven, dukar bordet och hämtar Pietro!
Alltså jag var helt varm och äcklig och hatar Conad för att de är sega. Haha sånt händer om man heter Sara. ;)

:(

Publicerad 2012-11-05 21:50:36 i

Just nu önskar jag att jag satt på flyget hem till Sverige. Jag vill hem nu.
Tårarna trycker och jag är så ledsen över att jag känner såhär!

Dagens rubrik går till... (trummvirvel) JAKOOOOOB!!!

Publicerad 2012-11-04 18:13:40 i Allmänt,

 
Idag pratade jag en stund med Jakob på viber. Det är alltid så kul att prata med honom, han gör en på bra humör om man är nere och finns alltid där vad man än har att säga. Jag saknar honom jättemycket, vår galna humor och konstiga samtalsämnen och våra skrattattacker. Jag har turen att ha en helt fantastisk vän som är genomsnäll!!
<3

Bra kväll

Publicerad 2012-11-04 11:54:40 i Allmänt,

Jag mötte upp Helen och Hannes (hennes pojkvän) och vi gick till den irländska puben. Först när vi kom dit var det typ inga folk så det kändes lite drygt men det droppade in folk runt halv nio för då var det fotboll:)
Inter/Juventus spelade och puben var full av människor! Så fort någon av lagen gjorde mål ställde sig alla upp och skrek och kramades, pussades hoppade och ja lyckorus helt enkelt:D Jag fick hjärtattack varje gång för de skriker så högt haha!!!
Det var verkligen en upplevelse men sjukt kul:)
Senare var det mer folk, trappan var full och det fanns nog inte ne pall ledig. Kan ni tänka er ljudnivån när ett lag gör mål?! ;)
 
 

Avfrostning

Publicerad 2012-11-03 12:17:33 i

Började dagen med att avfrosta kylskåpet. Såg igår att det fanns stora isklumpar och kände att jag var lite skyldig till det eftersom jag inte stänger kylskåpet ordentligt. Så det tog en stund men nu är det isfritt!
Ikväll ska jag kanske till en irländsk pub med tyska Helen och hennes pojkvän. Låter skoj!:)

Halloween

Publicerad 2012-11-02 18:46:36 i Allmänt,

I onsdags var det halloween här i Italien. I min familj gör de ingen större grej utav det, men barnen klädde ut sig och gick och knackade dörr. Det är många barnfamiljer som bor här i området så det var några dörrknackningar även här. Jag har inte firat halloween hemma, tycker det är lite överskattat. Men det var kul att vara med om det iaf :)

Här kommer några få bilder:)
Giulia och hennes komis:) Söta häxor!!
 
Bus eller godis!
 
Mumsiga muffins vi gav till barnen!
 
Jag tog inte mer bilder, det regnade jättemycket ute så ville inte ut och ta bilder heller;)

Nu har jag ätit kvällsmat och ska koka tevatten! Färsk ingefära i te är så gott:D
Kollar även in lite kläder till jul/nyår och vad jg önskar mig i julklapp;)) mamma snart kommer listan!
 

Varmt

Publicerad 2012-11-02 12:20:00 i

2:a november, solen skiner och jag sitter i kofta och solglasögonen är på. Rätt sjukt faktiskt haha!
Idag har jag inga planer, ska köpa lite mat och sen skypa med Jakob:D
Igår skypade jag en timme med Mikaela och hon har fått 40 grader i feber!! Stackarn:/ men det var superkul att se och prata med henne:)
Nu är det 49 dagar kvar tills jag lämnar landet och jag är mer än redo!

Monza

Publicerad 2012-11-01 22:26:31 i Allmänt,

Nu har mina fyra dagars ledighet börjat och familjen har åkt till St.Moritz och jag är hemma. Det är ganska skönt, för jag känner att nu ska jag sova ut och vila upp mig inför nästa vecka!
Idag åkte jag, Hanna, Louise och Matilda till Monza. Det tog ca 30 min med bil och när vi sågs runt två åt vi lunch. Jag tog en ceasar sallad som var jättegod:) Sen var Matilda och Lousie tvugna att åka hem, de hade varit där sen 11 så de var klara. Men vi fick prata och skratta mycket under lunchen så det var kul. Lousie och Hanna är skåningar och ibland fattar jag inte vad de säger för det blir lite slumrigt haha!! Men de är jättehärliga, så i sommar blir det förhoppningsvis en resa dit ner:D
 
Efter att jag och Hanna lämnat de andra tjejerna vid tågstationen gick vi tillbaka och gick längs shoppinggatan. Jag köpte ett nagellack från O.P.I, ett ljusrosa som jag ska måla på imorgon:D
Hanna köpte lite smått och gott hon också! Vi hade jättekul och sen köpte vi glass och gick vidare. Då hittade vi ett stort stånd med torkad frukt som vi köpte, sjukt kul. (Internt) Så det sitter jag och mumsar på nu.

Jag har haft en toppendag och är glad att jag hittat så bra vänner:)
 

 
 
Den här fina kyrkan låg brevid vårat lunchställe! Maffig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela