saraagnesterese

Dagen D

Publicerad 2012-10-31 12:30:00 i Allmänt,

Idag efter lunch tànker jag ta mig mod att beràtta fòr Valentina att jag vill avsluta till jul. Det kommer inte bli làtt men det blir svèrare ju làngre jag vàntar, de màste fà veta!
Jag kànner mig inte sà jàttenervòs òver hennes reaktion eftersom jag vet vad jag vill nu och jag àr verkligen 100% sàker pà att det àr ràtt beslut.
 

Idag var det fòrsta dagen i skolan och jag àkte dit tillsammans med Hanna och Helena (tysk au pair). Nàr vi kom dit gick vi in till ett litet klassrum dàr vi fick fylla i lite papper och sen fick vi proven. Det var inte sà att man satt enskilt och tyst, utan vi pratade och frègade varandra om hjàlp haha.. Jag tyckte provet var ganska làtt, det var vissa uppgifter som var omòjliga. Hallà vi àr nybòrjare!!!!
Men det var kul att komma igàng med plugget igen iaf. Sà nu bòrjar skolan den 13 november... alltsà det àr sà seeeegt, varfòr inte bara kòra igàng?
Sà tisdagar och torsdagar mellan 10-12 blir det skola framòver. Ser fram emot det:)

presenter!

Publicerad 2012-10-30 23:10:53 i Allmänt,

Ikväll kom föräldrarna hem och de var glada över att jag tagit så bra hand om barnen, vilket kändes väldigt kul att höra:) Vi åt pasta med pumpa, kallrökt lax och sallad!
Sen var det presentdags, vi satte oss i soffan, blundade och fick varsin presentpåse:) Jag fick en necissär/sminkväska som var jättefin! Det var en fin present/överraskning.
Sen ringde Hanna och vi bestämde att vi skulle åka tillsammans till italienska skolan imorgon. Det är en tysk tjej som har flyttat till Arese och hon ska också gå på samma skola så det ska bli kul att träffa henne!

Den här fina väskan fick jag! Super söt.


Hahah jag tycker det är så kul att jag fick detta. Med tanke på hur jag känt mig den senaste veckan/veckorna. Kanske hjälper haha!! :)


Den här köpte jag förra helgen på H&M för 15 eoru, sjukt värd!


Ett par ljusa jeans (OMG, jag har köpt två ljusa plagg!!!)

 

30/10-2012

Publicerad 2012-10-30 10:15:00 i

Ikväll kommer Valentina och Paolo hem! Ska bli skönt:) Man blir ganska utmattad att vara med barnen 24/7 när de inte lyssnar, bråkar, gråter och skriker. Så nästa vecka kommer jag få långledigt i fyra dagar:)) wii:D
Imorgon ska jag prata med föräldrarna om att jag vill avsluta till jul. Jag känner mig redo och det ska bli skönt att få det sagt.
Idag ska jag skriva CV och börja söka jobb i Åre!

Grr

Publicerad 2012-10-29 09:37:33 i Allmänt,

Ja idag är min dag redan förstörd. Lucia städerskan ropade på mig och jag gick till vardagsrummet där hon var. Sen pekar hon på soffan och då har Toby (hunden) krafsat upp skummgummit under soffdynorna. Hon säger nåt somm jag inte fattar och blir typ sur på mig? Vad ska jag säga när hon inte fattar engelska? Och hur fan ska jag kunna hålla koll på vad den där hunden gör. Han har knappt varit ensam hemma!
Nej jag pallar inte mer, vill bara hem och göra mitt!
Kan 53 dagar inte bara gå fort som fan.
 
 
 

Gårdagen

Publicerad 2012-10-28 09:45:05 i

Igår var det en lång dag!
Efter lunchen fortsatte barnen leka med dockor och sedan såg vi lite tv.
De var bråkiga vid lunchen och pietro började gråta. Alltså i denna familj gråter barnen hela tiden. Om de inte orkar äta upp maten, de inte hittar sina saker, man säger till dem, alltså verkligen allt! Mamma grät jag också så lätt?
Sen gick vi ut med hunden och jag kom på den klockrena idén att plocka löv och sen lägger man papper över och ritar med färg. De hade aldrig gjort det och de tyckte det var jättekul:)
Sen lekte vi kurragömma och kollade mer på tv innan vi gjorde pizza! Supergott:)

Nu idag ska vi till kyrkan på mässa 10.30 sen får vi se vad vi hittar på. Idag ska jag försöka ge mig på chokladbollsbak!

27/10-2012

Publicerad 2012-10-27 11:44:09 i

Imorse åkte föräldrarna till Barcelona och de kommer hem igen på tisdag kväll. Så det är inte så många dagar som jag är själv med dem.
Än så länge har det gått bra, nu leker de med dockor och sen är det dags för lunch. Ska försöka baka chokladbollar om jag kan hitta alla ingredienser!
Idag ska min fina vän gifta sig och det är riktigt tråkigt att inte kunna vara där, eftersom hon står mig nära. Men jag har begärt massa bilder så jag kan se hur det ser ut:)

Höstmys!

Publicerad 2012-10-26 10:17:25 i

Sitter och lyssnar på lovsång och löser korsord. Ganska mysigt, saknar dock min stickade favorittröja att gosa runt i och kaffekoppen haha!
Sitter och klurar på om jag ska åka till Åre eller inte, för nu kan jag bo med Anna och hon kan hjälpa mig att hitta jobb:) så fin!!
Men jag är så rädd för vad familjen kommer säga när jag vill avsluta till jul. Känner verkligen att de inte kommer acceptera det.
Min eventuella plan B ser ut såhär: om familjen tycker att det är omöjligt att hitta en ny aupair så kan jag åka tillbaka och stanna till typ februari/mars och sen åker jag hem, övar på flöjten och söker in till folkhögskolan den 15 april. Men som sagt jag ska prata med familjen och så får vi komma överens om något:)

Kvällens saknar

Publicerad 2012-10-24 21:34:43 i

Jag saknar verkligen att dricka perkulatorkaffe i en stor kopp med mjölk i! En kopp kaffe här får man i en liten kopp som man dricker upp på typ 1 sekund;) det är på kvällen man vill dyka ner i sin kaffekopp och bränna sig på tungan, det är liksom så det ska va:)

Idag har jag vunnit mot pietro i fotboll för första gången! (7-14), kunde inte låta bli att vinna den här gången hihi!
Sen har jag lärt mig att inte tina fryst fisk i varmvatten.. Trodde jag man kunde göra?
Jag fick ett brev från Emma igår och hon hade skickat några bilder och sen har alla från bynight osv skrivit deras namn och ritat deras ansikten och skrivit "vi saknar våran super sara" åh jag blev så glad när jag såg det:) Jag har verkligen en massa fina vänner där hemma och jag tycker om dem jätte mycket! :D

Ny idé!

Publicerad 2012-10-24 10:41:21 i

Jag har funderat länge på vad jag ska göra i vår och har varit inne på att åka upp till Åre och säsongsjobba. Men det är jättesvårt att hitta boende och jobb.. Lite synd, men det får bli till nästa år kanske:)
Eftersom jag är kär i min tvärflöjt och älskar att spela så har jag nu tankar på att söka till folkmusiklinjen i Hemse och efter att ha läst all information känner jag att det vill jag göra!
Så nu måste jag prata med mamma och få tips och råd:)
Det här känns bra!

VENEDIG

Publicerad 2012-10-23 13:13:09 i Allmänt,

Sorry för alla tråkiga och deppiga inlägg. Hur kul på en skala 1-10 är det att läsa? Nej jag tänkte slänga upp lite bilder från Venedig där jag var i lördags:) Det var ganska dimmigt så man såg inte så mycket och det var synd när man skulle ta kort, men det blev några ändå.
Jag gillar Venedig och kommer förmodligen åka dit igen:)
 
Det fanns inga bilar så man får åka "båt axi" eller "båtbuss"
 
Matilda, Hanna och Louise :)
Har massa bilder på sådana här kanaler, det är hur fint som helst!
 
Som sagt, det finns inga bilar eller något. Så såhär transporterar man varor!

Vet ej vad för sorts frukt, men fint är det iaf :)
Fina hus!
 
Största nutellaburkar jag någonsin sett!
 
 
åkte gondol!!! :D
 
 
Vår chaufför
 
 
 
 

60 dagar kvar

Publicerad 2012-10-22 11:18:35 i Allmänt,

Jag har bestämt mig. Till jul avslutar jag att jobba som aupair. Jag har ändå varit här i 4 månader då och jag känner mig faktiskt nöjd. Det finns inget som kan ändra på mitt beslut nu, jag är verkligen stensäker.
Ska berätta för familjen nästa vecka så de har tid att hitta en ny.
Ska istället försöka hitta jobb och boende i Åre för där kommer jag ha kul och göra det jag vill:)
 

Spontanresa till Venedig

Publicerad 2012-10-18 08:59:57 i

Igår när jag skypade med Hanna frågade hon om jag ville följa med henne och två andra tjejer till Venedig på lördag! Självklart sa jag JA och våra tågbiljetter är nu bokade:)
Helt galet att vi ska dit men också sjukt kul! Ska ladda kameran och ta massa bilder!

kluven tjej!

Publicerad 2012-10-17 09:48:34 i Allmänt,

Tack fòr alla fina kommentarer, jag blir glad och sàklat ròrd. Har gràtit ovanligt mycket de hàr veckorna haha;)
Men nu sà kommer skolan bòrja den 31 oktober och jag kommer gà tillsammans med Hanna och det kànns skònt att vi àr tvà!
Jag vill sà gàrna àka upp till Madde i àre och vara med henne fòr jag saknar henne jàttemycket och jag saknar faktiskt Sverige. Men jag ska ge tid till jul och om det inte kànns bàttre tànker jag nog avsluta dàr, men det vore nice att spendera vàren hàr. Men kànns det inte bra tànker jag inte tvinga mig sjàlv. Fàr se helt enkelt:)
 
Nàsta vecka àker fòràldrarna till Barcelona i fyra dagar och dà ska jag vara med barnen sjàlv, gahh sjukt nervòs men det ska nog gà bra! Imorgon ska jag tràffa Hanna och prata med henne och det ska bli skònt:)

Jag vet inte

Publicerad 2012-10-15 11:35:28 i

Jag är inte mig själv här. Alla jag känner som är aupairer älskar det och trivs jättebra men jag känner inte alls samma. Jag bor i en toppen familj men jag är alltid så rastlös, jag gör ingenting på f.m och visst det kan låta skönt men efter att vara ledig 4 timmar varje dag och inte göra något speciellt gör att jag blir fruktansvärt rastlös. Jag har tråkigt och det var inte så jag hade förväntat mig att spendera mitt år.
Jag är inne på min sjunde vecka och jag har längtat hem varje dag. Jag vet inte hur jag ska göra, och jag vill inte ge upp men om jag inte trivs så varför ska jag vara kvar? Åh det här är jobbigt!

14/10

Publicerad 2012-10-14 11:17:47 i Allmänt,

Hostar och snoren rinner och jag känner att jag har åkt på min första italienska förkylning, YAY!
Har ätit frukost och sitter nu med lite grönt te och ingefära som verkligen är susen för halsen. Ska powerwalka/jogga senare idag tror jag. Nu ska jag nog se en film och bara chilla galet tills familjen kommer hem och ladda för min sjätte vecka här!

Utgång!

Publicerad 2012-10-13 16:56:15 i Allmänt,

Alltså jag har sovit 4 timmar inatt. I fredags gick jag upp klockan halv sju för att fixa frukost och pä lördagen kom jag och Olivia hem halv sju på morgonen. Vilket inneär att jag varit vaken i 24 timmar, galet men sjukt kul!
 
Igårkväll åkte jag in till Milano för att träffa Olivia och en finsk tjej som heter Maijo och var jätte härlig! Vi gick till ett så kallat aperitif där man betalar 8 euro och får en drink inklusive bufé. Så sär satt vi och pratade och åt mat i 2 -3 timmar. Så himla härligt att kunna sitta ute i Oktober!
Sen gick vi till en klubb som jag inte kommer ihåg namnet på men det var fett nice! Mycket folk så man fick tränga sig in på dansgolvet. Så där spenderade vi fyra timmar på dansgolvet och det var så kul! :D
Klockan fyra gick vi till Maijos buss och där stod några andra folk och en var från Finland och kunde prata svenska, wtf liksom. Haha sjukt oklart! Sen gick inte mitt och Olivias tåg förrän 05.32 så vi väntade i typ en timme på tågstationen och vid halv sju gick vi och la oss, helt döda!
 
Sen gick vi upp vid elva och åt frukost/brunch:)
Ikäll ska jag äta pizza och bara chilla, familjen är i St.Moritz och kommer hem i morgonkväll:)
 
 
 
 

Bergamo

Publicerad 2012-10-13 16:37:02 i Allmänt,

I lördags förra veckan åkte jag, Olivia, Hanna, Lousie och Matilda (alla sveska au-pauirer) till Bergamo för en dagsutflykt:)
Vi åkte karbinhiss upp till den äldre delen av stan och där gick vi först till en resturang och åt mat sen vandrade vi vidare. Men jag upptäckte när vi var på väg allra högst upp att jag glömt min väska på resturangen! Alltså paniken.. Så jag och Olivia typ sprang tillbaka och där var den i tryggt förvar och allt fanns kvar. Typiskt mig haha!
I sex timmar var vi där och sen på kvällen gck jag och Olivia ut till en klubb som hette "FashionClub" och vi hade sjukt kul! Vi dansade och gick hem vid fyra och somnade vid fem. Älskar utelivet i Milano:))
 
 
 

Jag vet det ser ut som bajs. Men det gula är polenta och är typiskt för Bergamo. Det är någon slags potatismos. Konsistensen är som mannagrynsgröt, lite märkligt men helt okej.

 
 
svårt att fånga den superfina utsikten på bild. (här insåg jag att jag glömt min väska)
 
 
Söta gubbar som gjorde brända kastanjer, ganska gott men rätt sött.
 
Vi hade en fin dag och fler utflykter lär det bli:)

ÄNTLIGEN

Publicerad 2012-10-08 22:31:59 i Allmänt,

YEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSSSSS!
Ikväll hittade jag äntligen wi-fi lösenordet:) Är sä glad att kunna ha användning för datan iaf;)
Har letat som en dåre men nu är det hittat!
Ska nog göra en uppdatering med bilder från helgen imorgon:)
 
Nighty!

"Kvinnor och teknik gàr inte ihop"- citat av pappan

Publicerad 2012-10-05 09:28:52 i Allmänt,

Jag skulle kòpa nya fàrger till familjens skrivare och jag hòrde bara svarta patroner, sà jag kòpte det. Nàr jag kom hem fràgade han varfòr jag inte kòpt alla fàrer och dà sa jag att vi màste ha missuppfattat varandra. Sà igàr àkte jag tillbaka till ESSELUNGA och kòpte bara fàrger, men dà var det fel nummer... Sà idag nàr jag àkte tillbaka fòr tredje gàngen fick jag pengar tillbaka och jag ska hem och fràga pappan hur jag ska gòra. Antingen kòpa per styck eller nàgot annat. Att det ska vara sà jàvla krànligt, blir galen!!!
 
Igàr kvàll var jag hemma med barnen pà kvàllen och vi àt middag tillsammans och sen làste jag en saga och de la sig. Allt gick bra sà det var skònt:)
Nu làngtar jag till lòrdagens utflykt och bara chilla med tjejerna. Det har varit en vecka med mycket aktiviteter och det ska bli skònt att komma fràn huset och gòra nàgot annat.

En månad

Publicerad 2012-10-03 23:11:36 i

Idag är det en månad sen jag kom hit till spaghetti-landet! Idag träffade jag en annan svensk aupair som bor nära mig så vi pratade nog i två timmar och åt jättegod glass:))
Vi ska nog göra en utflykt till Bergamo på lördag med några andra svenska tjejer, ser fram emot det!
Ikväll har jag pratat med Madde och det var det bästa idag! Tacka gud för viber:) saknar bästis supermycket <3
Idag var det hemsetorgdag (bad mamma frysa ner en kokos mumsmums som jag kan mumsa på när jag kommer hem)
Och jo en annan kul grej, har inte ätit smör på en månad! Kom att tänka på det idag, de har aldrig smör på macka. Nu älskar jag marmelad istället:)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela